Rukomet (Ž): Započela županijska liga

HRK OrkanHRK OrkanŽRK MAKARSKA - HRK ORKAN 18:13 (12:7). U prvom kolu županijske lige za djevojčice i mlađe djevojčice mlade dugoraćanke gostovale su u Makarskoj. Iako se bodovi nisu očekivali, nadali smo se dobroj igri, a tu nas djevojke nisu razočarale. Mlađe (1998 godište) Orkanašice su odigrale svoju prvu službenu utakmicu velikog rukometa (ČESTITAMO!) i odmah ostavile dobar dojam. Nakon prvog poluvremena odigranog u grču (12:2) u drugom su uspijele izvući i nerješeno (4:4). Već iz prve utakmice da se naslutiti da je ovo talentirana ekipa koja ako želi pretočiti talenat u rezultat mora još puuuno raditi. Za starije vrijedi isto šta i za mlađe iako su odigrale dosta dobro. Manjak koncentracije koštao ih je boljeg rezultata. Samo redovitim i odgovornim treniranjem pogreške se mogu svesti na minimum ...


RUKOMET (Ž)

HRK ORKAN, MLAÐI UZRASTI
1. kolo županijske lige za djevojčice (1996)

ŽRK MAKARSKA - HRK ORKAN 18:13 (12:7)


Piše: Lucija Mrkonjić

U subotu 12.06.2009 u Makarskoj odigrana je utakmica između Makarske i Orkana. Orkan je u prvom poluvremenu započeo sa jakom obranom, te su krenule prema vodstvu ali su napravile nekoliko nepromišljenih grešaka što je Makarska dobro iskoristila, te povela sa 14:7.

U drugom poluvremenu Orkan počinje dobro ali ne koristi stvorene prilike, te Makarska zadržava prednost do kraja i pobjeđuje. Da Orkan nije napravio one male greške i da je pogodio sve šta je morao (pjromašena 2 sedmerca i nekoliko čistih šuteva sa 6 metara) i rezultat bi sigurno bio bolji.

U ekipi Orkana istakla se Lucija Ercegović sa postignutih 7 golova, te Antica Mimica na golu.


HRK Orkan:

Antica Mimica, Šćurla (2), Ćurković, Ribičić (2), StelaMimica, VinkaMimica (2), Utrobičić, Balić, Mrkonjić, Bilić, Banović, Ercegović (7)

ŽRK Makarska:

Vranješ, Boras, Glavinić, Anić (2), Puharić, Lasić, Prgomet, Šaujnović (3), Vudčić, Šapit, Herceg (6), Ivanda, Ćolak (7), Pletivira1. kolo županijske lige za mlađe djevojčice (1998)

ŽRK MAKARSKA - HRK ORKAN 16:6 (12:2)


Piše: Anamarija Čikotić

U subotu 12.09.2009. u Makarskoj odigrana je utakmica između Makarske i Orkana. Na početku prvog poluvremena cure iz Makarske su se bolje snašle od nas i povele rezultatom (4:0).

Nakon toga smo se i mi razbudile i počele zabijati golove. Na kraju prvog poluvremena ostale smo (12:2). To nas je malo razočaralo, ali nismo se predale.

Antea se nije dala i nastavila je zabijati golove. Ni Mirijam nije bila loša. Utakmica je bila malo teška, jer su cure iz Makarske stvarno bile dobre. Kad je počelo drugo poluvrjeme gubile smo (13:4). Ostalo je pet minuta do kraja, a protivnice su izgubile balun. Antea Trgo je zabila dva gola za kraj. Uto je došao i kraj utakmice.

Nismo bile tužne što smo izgubile, jer nismo došle radi pobjede nego da naučimo igrati veliki rukomet.

U utakmici su se iskazale: Antea Trgo s 3 postignuta gola i Mirijam Nerer s postignuta 3 gola.

Povezani članci

Who's Online

We have 255 guests and no members online