Rukomet (M): Lošom igrom do poraza u derbiju

RK HDRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KRILNIK 35:30 (18:10). Razočaravajuće loša igra dragovoljaca u prvom poluvremenu derbija II HRL-jug lige, održanom pred nikad punijom (za drugoligaške rukometne prilike) trbinom, publikom među kojima su dominirale dugoraćanke i dugoraćani, uzrok je novog poraza rukometaša Hrvatskog dragovoljca. Nakon iznenađujućeg fijaska protiv fenjeraša Opuzena, očekivali smo da će dugoraćani primjereno odgovoriti kako oni, s obzirom na sastav, evidentno mogu, dobrom igrom u derbiju i vraćanju na ustaljeni ritam pobjeda. A kad ono... Počelo je dobro. Vodili su 3:1. Dobro stali na parketu. A onda prosuli par baluna u napadu, te totalno stali u obrani. Vrlo dobra ekipa Krilnika priliku je objeručke prihvatila, to je u potpunosti iskoristila i vrlo brzo otišla na, pokazalo se kasnije, neuhvatljivu rezultatsku prednost. Poluvrijeme su dugoraćani završilo u debelom minusu (-8). Što bi tek bilo da Ivanišević nije obranio dva penala, a Čizmić jedan, te da Galiot nije imao mirnu ruku u realizaciji naših penala, skoro pa jedinih načina dragovoljca da dođu do pogotka. U prvom dijelu. U nastavku se krenulo bolje, no prilično ispod razine igre koju ova ekipa objektivno može pružiti, čak i protiv ovako dobrog i razigranog protivnika ...


Piše: Mladen Banović


RK HD - RK Krilnik


U nastavku se krenulo bolje, no prilično ispod razine igre koju ova ekipa objektivno može pružiti, čak i protiv ovako dobrog i razigranog protivnika. Razlika je počela kopniti, u 55. minuti došla je čak do -4, a onda su se dragovoljci spetljali čak dvaput dok su imali dva igrača više(!), dozvolili da im brzonogi vanjski igrači Krilnika prolete kroz obranu i zabiju.

I to je bio kraj tankog sna da se ipak, nekim čudom, možemo vratiti u utakmicu, i unatoč lošoj igri u prvom dijelu, doći do priželjkivanog boda. No u sinoćnjoj utakmici dugoraćani ga nisu ni zaslužili.


RK HD - RK Krilnik


Unatoč drugom porazu u nizu Hrvatski dragovoljac je još uvijek prvi na tablici lige. Krilnik ima sad "puše" za vrat tek s bodom manje i dugoraćani će se morati dooobro potruditi da u sljedećim utakmicama (Trogir, Dubrovnik, Biograd,..) dokažu zašto su baš oni lideri prvenstva. Bit će teško, no ova ekipa to može. Naravno, ako svi budu dali svoj maksimum, barem u voljnom elementu.

Nažalost, baš tu je u zadnje dvije utakmice "škripalo" u igri dugoraćana.


RK HD - RK Krilnik
RK HD - RK Krilnik

Povezani članci

Who's Online

We have 348 guests and no members online