Rukomet (M): Derbi zasluženo pripao Krilnku

RK HDRK HDHRK KRILNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  35:30 (18:10). Sve u naslovu piše.. Na našu žalost, protivnik je bio bolji od nas i treba im iskreno čestitati i to priznati! Jer, i u porazu treba ostati velik! Da smo mogli bolje, znamo i sami.. Da smo trebali bolje, to ne treba ni spominjati.. Da tažim nekakve bilo objektivne, bilo neobjektivne razloge i uzroke našeg neuspjeha, ne bilo primjereno, niti pošteno... Ono što mogu reći jest da trebamo Boga moliti za lijepo vrijeme i svaku večer marljivo trenirati! A onda će nam se, valjda, opet osmjehnuti i božica Fortuna. Ona će nam do kraja svakako trebati, ali ono što je najbitnije: odlučujemo, još uvijek, sami o svojoj sudbini. Usprkos što smo potrošili skoro sav kredit koji smo tako uspiješno stvarali u prvom dijelu prvenstva ...


Split, 14.03.2010.
Mala dvorana S.C. „Gripe“, 18.30, Gledatelja: 500
2.HRL–jug, 15. kolo

HRK KRILNIK - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  35:30 (18:10)


RK Krilnik - RK HD


Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr

RK HDNakon duuugo vremena smo nanizali 2 poraza. Iako se po otvaranju ovog derbija to nije moglo nazrijeti. Počeli smo nabrijano i odlučno. Čvrsto u obrani, bez greške i precizno u napadu. Ali, tako smo „izdržali“ samo 5 minuta. Nakon što smo poveli 1:3, promašili smo 2 čista udarca u napadu i umjesto da odmah na startu odemo na komotnih 1:5, kola krenuše nezaustavljivo nizbrdo!

Do kraja prvog poluvremena kao da nismo bili na terenu. Igrači Krilnika su nam zabijali kako su htjeli, a nama je bilo zabiti gol kao znanstvena fantastika! Totalni BLJAK od naše, ajmo je tako nazvati, igre!

Bogu hvala da je došlo poluvrijeme i da smo dobili priliku 10 minuta doći k sebi. Jer, da je kojim slučajem prva dionica derbija trajala koju minutu više, bilo bi puno gore od 18:10!
 


Hrabrili smo se u svlačionici za vrijeme odmora, iako smo znali da će biti jako teško dostići domaćine! Opet smo izašli na teren nabrijani i željni osvijetljavanja obraza nakon blamaže u prvom poluvremenu, ali nije išlo glatko.

Muku smo mučili u dostizanju velikog minusa. Odgrizali smo ga sporo i nedovoljno uvjerljivo. No, nismo klonili duhom. I, onda, kad smo napokon sputili zaostatak na -4 i dok smo još imali 5. minuta do kraja susreta i uz to i 2 igrača više, opet smo promašili ono što nismo smjeli! 3 čista udarca sa 6 metara smo bacili u vjetar, a za potpunu kaznu smo primili i gol.

Tada je, valjda, bilo i definitivno jasno da smo gotovi. I to smo zaslužili kad nismo iskoristili pruženo! Završilo je na kraju rezultatom 35:30 i vrlo važni bodovi su nam nanovo izmakli!
 


I što za kraj reći, odnosno, zaključiti!? Kažu da lopta ima dušu. Kakav je naš pristup u ovom nastavku drugoligaškog natjecanja, ja jedino mogu zaključiti da je to stvarno i istina! I bolje da je tako! Jer u životu se ništa ne može postići na ho-ruk način, već sustavnim radom i iskrenim zalaganjem.

Na nama je da ponovno zaslužimo ono što smo s pravom izgubili...

H.R.K. „KRILNIK“

J. Pletikosić, M. Bašić (8), H. Batinović (12), J. Kamber (4), D. Kalemba, M. Vuković, K. Štetić, D. Jozić (5), J. Previšić, T. Božinović, T. Mustapić (3), D. Dabro, M. Šarić (3), D. Antičević.
Trener: Jakša Bužančić
Pom. trener: Mirko Alduk
Sl. Predstavnik: Mario Čaljkušić
Isklučenja: 20 min (Crveni karton: Tonći Božinović 46')
Sedmerci: 4/7


R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“
    

Joško Ivanišević, M. Plazibat (4), M. Perić (2), Jere Ivanišević, J. Klarić (1), M. Skender, F. Pleić (4), M. Galiot (9), L.H. Perić (1), I. Pleić, S. Čulić, M. Stipičić (8), M. Pivac (1), A Čizmić.
Trener:  Mijo Klarić
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić
Isklučenja:  10 min
Sedmerci:  10/12

Suci: Ivica Dominiković i Ivan Komšo
Nadzornik: Boris Bukurov

 

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online