Rukomet (Ž): HRK Orkan - ŽRK Metković 31:25

HRK ORKAN - ŽRK METKOVIĆ  31:25. U 14. kolu II. HRL - jug rukometašicama HRK Orkana u goste su stigle rukometašice ŽRK Metkovića. Prije samog početka utakmice, u domaćem "taboru" osijećala se velika nervoza kod većeg dijela, a usudim se reći i kod svih igračica. No, s početkom utakmice, ubrzo je i nervoza nestala. Sam početak utakmice pripao je gostujućoj ekipi koja je povela 0:1 i 1:2, ali tada Orkanašice preuzimaju inicijativu na terenu i odlaze na 6:3. Nakon toga, slijedi mali pad u igri domaćina i gošće uspijevaju stići na 7:7 i povesti 7:8, ali to vodstvo ne uspijevaju održati! Tada u domaćem sastavu dolazi do izmjene i u igru ulazi golmanica Katica Grubiša koja zaključava svoja vrata, te se domaće igračice sabiru, pojačavaju tempo i opet odlaze u vodstvo, koje je, u prvom dijelu utakmice, iznosilo najviše 5 pogodaka prednosti. Na predah se odlazi s prednošću domaćina 15:11 ...


RUKOMET (Ž)

Split, ŠC Gripe,
7.03.2010. 14. kolo II. HRL - jug

HRK Orkan - ŽRK Metković  31:25


Piše: Ivana Banović

Početak, sada drugog dijela, opet pripada gošćama koje iskorištavaju slabu realizaciju domaćina u nastavku (6 minuta bez postignutog pogotka) i uspijevaju napraviti seriju 4:0 te na taj način poravnati rezultat na 15:15, ali više od toga ne!

Orkanašice se sabiru i opet pojačavaju tempo, te na krilima izvrsne Katice Grubiše na golu i s nekoliko brzih, kontri koje je zaredala odlična Božana Caktaš, opet se odvajaju na +5 i većim dijelom drugog poluvremena uspijevaju držati tu razliku.

U 48. minuti gošće su se uspijele priblžiti na samo 2 pogotka zaostatka (23:21), ali da dođu bliže od toga, nisu im dopustile domaće igračice, koje su sada još jednom ubacile u višu brzinu te je u 58. minuti semafor je pokazivao visokih +7 (28:21).

Jedino što su gošće do kraja uspijele napraviti je smanjiti razliku za 1 pogodak i završiti utakmicu sa 6 pogodaka zaostatka, rezultatom 31:25.

U domaćem sastavu potrebno je istaknuti odličnu Božanu Caktaš s 11 postignutih pogodaka i Mirjanu Ercegović s 9, kao i golmanicu Katicu Grubišu s čak 21 obranom!

U gostujućem sastavu istakle su se Tonka Prusac, Stela Buntić i Ivana Vekić sa po 7 pogodaka.Arhivska fotka


HRK Orkan

Maja Kačunić, Vinka Mimica, Tončica Žilić (3), Ivana Žižić, Ivana Banović (1), Daniela Čulić (5), Mirjana Ercegović (9), Dijana Mimica (2), Ana Čikotić, Katica Grubiša (21 obrana), Božana Caktaš (11), Jelena Balić, Mladena Delić (1 obrana)

Trener: Viktor Anušić
Sl. predstavnik: Ðanki Vojnović

Isključenja: /
Sedmerci: 3/9
 

ŽRK Metković

Marijana Dominiković, Tonka Prusac (7), Stela Buntić (7), A. M. Jarak, Martina Soldo, Ivana Sršen, Matea Lonac, Antonia Grmoja, Vedrana Mordžin (1), Ivana Paponja, Ivana Vekić (7), Antonela Pehar, Mirjana Pehar (3)

Trener: Marija Medar

Isključenja: 5 (10 min)
Sedmerci: 1/1

 
Suci: Dražen Anušić i Dubravko Vukovac (oba Split)
Nadzornik: Nediljko Stančić (Zablaće)

 

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online