Rukomet (Ž): Poraz od liderica prvenstva

HRK Orkan - RK Dalmatinka  13:32 (2:15). Prošli vikend u goste su nam stigle rukometašice iz Ploča, koje su nakon naše pobjede nas Splitom, preuzele vrh prvenstvene tablice. Ni ovaj vikend, kao ni prošli, nismo očekivali pobjedu (iako smo ju prošli vikend dočekali), al ni ovako težak poraz. Što reći o utakmici? Rezultat kaže sve! Jednostavno nas nije išlo! I kad spojimo tu našu lošu igru sa dobrom igrom gošći dobijemo ovaj, jako loš rezultat. Otvorili smo utakmicu vodstvom (1:0) i to je bilo sve od nas! Odmah slijedeću minutu Pločanke su izjednačile i ostatak poluvremena kao da nas nije bilo na terenu i kao da su igrale samo Pločanke ...


RUKOMET (Ž)


Solin, 20. 03. 2010.
GSD Bilankuša, gledatelja: 100
15. kolo 2 HRL - jug


HRK Orkan - RK Dalmatinka 13:32 (2:15)


Piše: Ivana Banović


Otvorili smo utakmicu vodstvom (1:0) i to je bilo sve od nas! Odmah slijedeću minutu Pločanke su izjednačile i ostatak poluvremena kao da nas nije bilo na terenu i kao da su igrale samo Pločanke. Iz minute u minutu njihova je razlika rasla sve više i više.

Teško smo pronalazili rješenje za njihovu obranu, a kad bi to i uspjeli, nismo uspjeli pronaći rješenje za njihovu izvrsnu golmanicu Teu Pijević, koja je obranila gotovo sve naše udarce; što pokazuje i činjenica da smo u prvih 30 minuta utakmice uspjeli zabit samo 2 gola!

Drugo poluvrijeme je bilo za nijansu bolje, ali također jako, jako loše! Realizacija naših šuteva polako se počela popravljati, ali to nije uspijelo ublažiti rezultat jer su Pločanke, u nastavku, još i podigle tempo svoje igre. Do kraja utakmice razlika je samo rasla do konačnih 13:32.

Pločanke su ostvarile sasvim zasluženu pobjedu i samim time potvrdile vodeću poziciju u prvenstvu.

Od igračica u domaćem sastavu najviše su se istakle Mirjana Ercegović sa 4 i Maja Tukić sa 3 pogotka, dok su kod gošći najefikasije bile Marija Pintar s 8 i Renata Kežić sa 6 pogodaka.

Također, svojim obranama se istakla gostujuća golmanica Tea Pijević, nakon čijih mnogobrojnih obrana su Pločanke razvile kontre, iz kojih su zabile većinu svojih pogodaka.


HRK Orkan

Maja Kaćunić, Lucija Ercegović, Tončica Žilić, Antonia Voloder 1, Ivana Banović, Daniela Čulić 2, Mirjana Ercegović 4, Dijana Mimica 2, Maja Tukić 3, Karla Podgornik, Katica Grubiša, Božana Caktaš 1, Mladena Delić

Trener: Vikor Anušić
Sl. predstavnik: Ðanki Vojnović
Isključenja: 2 (4 minute)
Sedmerci: 2/8


RK Dalmatinka

Lucija Pavlović 1, Andrea Šalinović 1, Iva Družijanić 3, Emanuela Vuković 3, Anđela Erceg, Anđela Marinović 3, Marija Pintar 8, Kristina Žderić 1, Tea Jurić 3, Elizabeta Domić, Jelena Barać 3, Renata Kežić 6, Tea Pijević, Lucija Batur

Trener: Ivan Jerković
Pom. trener: Antonio Šešelj
Sl. predstavnik: Stipe Tomašević
Isključenja: 3(6 minuta)
Sedmerci: 2/5

Suci: Mario Lovraković i Joško Perak (oba Split)
Nadzornik: Ratomir Kožul (Jelsa)

Povezani članci

Who's Online

We have 276 guests and no members online