Rukomet (Ž): Orkanašice bolje od Zadranki

rukometašice OrkanaHRK Orkan - ŽRK Zadar 27:25 (17:14). Nakon teškog poraza na "domaćem" terenu, od vodeće ekipe prvenstva, i nakon dva vikenda pauze, u goste su nam stigle Zadranke. Kao što se može primijetit, vremena za pripremu je bilo dovoljno, a i vremenski uvjeti u tom razdoblju su nam bili naklonjeni. Na krajnjem rezultatu ove utakmice vidi se da smo dobro iskoristili to vrijeme (iako je moglo puno bolje) i nismo dopustili Zadrankama da nam oduzmu bodove... Početak utakmice bolje otvaraju gošće i u prvim minutama susreta stvaraju razliku od 2 gola (0:2, 1:3...), koju su u nekoliko navrata podigli i na 3 pogotka razlike (6:9, 7:10, 8:11), te ju uglavnom održavaju većim dijelom 1. poluvremena. Zadnjih desetak minuta 1. poluvremena podižemo tempo, igramo čvršće u obrani i napadu, što je rezultiralo mini-serijom pogodaka ...


RUKOMET (Ž)

Solin, 8. 04. 2010.
GSD Bilankuša, gledatelja: 50
18. kolo 2. HRL - jug

 
HRK Orkan - ŽRK Zadar 27:25 (17:14)


Piše: Ivana Banović

rukometašice OrkanaZadnjih desetak minuta 1. poluvremena podižemo tempo, igramo čvršće u obrani i napadu, što je rezultiralo mini-serijom pogodaka, 3:0, te u 23. minuti poravnavamo rezultat na 11:11, a odmah zatim, u 24. minuti prelazimo u minimalno vodstvo (12:11).

Slijedećih nekoliko minuta igra se gol za gol, a onda, pred sam kraj prvog dijela utakmice, opet pojačavamo tempo svoje igre i do kraja poluvremena podižemo razliku na 3 pogotka!

Drugo poluvrijeme se uglavnom nastavlja igrom gol za gol te na taj način uspijevamo održavati svoju prednost od 2 ili 3 pogotka razlike. U nekim dijelovima 2. poluvremena Zadranke nam se uspijevaju približiti na samo pogodak zaostatka (18:17, 19:18, 24:23, 25:24) i u 57. minuti čak i izjednačiti rezultat, al smo uspjeli zadržati smirenost svoje igre i mirno priveli utakmicu kraju rezultatom 27:25.

rukometašice OrkanaU domaćem sastavu odlična je OPET bila Katica Grubiša na golu sa 17 obrana (Bravo Kate!!), dok je napad odlično odigrala Daniela Čulić (iliti Rake) sa 3 postignuta pogotka, te 6 asistencija i 3 iznuđena sedmerca, a među strijelcima najviše su se istakle Mirjana Ercegović s 8, Maja Tukić sa 6 i Antonia Voloder s 5 postignutih pogodaka!

Odličan posao su odradile i sve ostale igračice, kako u obrani tako i u napadu, te na taj način dale svoj doprinos ovoj pobijedi i novim bodovima... Bravo cure!

Kod gostujućih igračica, od strijelaca su se najviše istakle Jelena Pažin s 8, te Iva Bokanović i Martina Bilaver sa po 5 pogodaka.


HRK Orkan

Maja Kaćunić (1), Tončica Žilić 1, Antonia Voloder 5, Ivana Žižić, Ivana Banović, Daniela Čulić 3, Mirjana Ercegović 8, Dijana Mimica 1, Maja Tukić 6, Katica Grubiša (17), Božana Caktaš 3, Mladena Delić

Trener: Viktor Anušić
Sl. predstavnik: Ðanki Vojnović
Isključenja: 4 (8 minuta)
Sedmerci: 6/7


ŽRK Zadar

Josipa Smoljo, Anita Nekić, Katarina Šare, Matea Hrboka 1, Anna Babić 2, Petra Maruna, Andreja Pinčić 2, Iva Bokanović 5, Marija Kararić 2, Martina Bilaver 5, Tea Zekanović, Jelena Pažin 8

Trener: Damir Samardžija
Sl. predstavnik: Milan Zekanović
Isključenja: 2 (4 minute)
Sedmerci: 4/5

Suci: Darko Pejković i Jakov Žugo (oba Split)
Nadzornik: Tonči Vuković (Jesenice)

 

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online