Odličan početak Orkanašica

Orkan - TrogirRK ORKAN - RK TROGIR 24:9 (12:5). Na samom startu prvenstva ekipa rukometnog kluba "Orkan" iz Dugog Rata ubilježila je pobjedu i prva dva boda u prvenstvu. Do prvih bodova domaće igračice su došle lakše od očekivanog svladavši ekipu Trogira s visokih 15 pogodaka razlike! Na samom početku utakmice mogla se osjetiti nervoza među igračicama, koja je uzrokovala i nekoliko početnih promašaja, a onda Orkanašice otvaraju utakmicu vodstvom 1:0, koje je do kraja susreta sve više i više raslo. Gošće su uspjele izjednačiti na 1:1 i 2:2 i to im je bilo poslijednje izjednačenje na utkamici! Nakon drugog izjednačenja gošći, domaće kao da su prebacile u veću brzinu te su zaigrale odličnu, čvrstu i pokretnu obranu, koja nije dopuštala Trogirankama da dođu do lakog pogotka te su njihovi napadi najčešće išli do pasive i forsiranih šuteva, koje je domaća golmanica Katica Grubiša s lakoćom "skidala" ...


Solin, GSD Bilankuša
25.09.2010. gledatelja: 70
2.HRL-jug, 1.kolo

 

Odličan početak Orkanašica

Orkanašice

Piše: Ivana Banović / rkorkan.com
Izvor: rkorkan.com


RK ORKAN - RK TROGIR  24:9 (12:5)

I tako, strpljivo i mirno u obrani te pametno u napadu lagano su domaće otišle na +5 (7:2), pa na +6 (9:3 i 10:4), a onda, ne popuštajući s čvstom i odličnom obranom te dobrom realizacijom napada, i na +7 (12:5) do kraja 1. dijela utakmice!

U drugom dijelu, unatoč visokom vodstvu, tempo igre domaćina niti malo ne pada već nastavljaju kao i u prvom dijelu. Obranu su igrale odlično i opet su napadi Trogiranki završavali forsiranim šutevima, koje je, u 2. dijelu utakmice bez većih problema branila odlična Mladena Delić na golu, tako da su gošće svoj 1. gol u drugom poluvremenu uspjele postići tek u 43. minuti, dok su domaće za to vrijeme već zabile 7, ukupno 19:6.

Orkanašice

Zadnjih 15 minuta priliku da zaigraju dobile su i mlađe igračice, koje su se također dobro snašle i Trogiranke nisu uspjele iskoristiti njihov ulazak u igru da bi smanjile rezultat. Naprotiv, postigle su manje pogodaka nego u 1. poluvremenu, samo 4!

Gotovo sve igračice su se upisale na listu strijelaca, a najefikasnija igračica susreta bila je Božana Caktaš sa 7 pogodaka, dok su veliku pozornost na sebe skrenule i obe golmanice, Katica Grubiša s 9 i Mladena Delić s 13 obrana! Čestitam!

Čestitke i pohvale i svim ostalim igračicama koje su zajedničkim snagama pridonijele ovoj pobjedi!

Također, hvala i svim vjernim navijačima kojima nije teško doći čak i do Solina i navijanjem pomoći Orkanašicama u lovu na bodove!

Slijedeću utakmicu rukometašicama Orkana "u goste" dolazi ekipa Kaštela, ali tek idućeg tjedna, jer već 2. kolo pauziraju.

Orkanašice


RK ORKAN

Mladena Delić (13 obrana), Lucija Ercegović 1, Jelena Balić 1, Antonia Voloder 4, Meri Tomić 2, Ivana Banović 1, Daniela Čulić 1, Mirjana Ercegović 3, Dijana Mimica 1, Maja Tukić 1, Ana Čikotić, Katica Grubiša (9 obrana), Božana Caktaš 7, Maria Šerić 2
Trener: Zlatko Grubiša

Sl. predstavnik: Đanki Vojnović
Tehniko: Vesna Pleić
Isključenja: 2 (4 minute)
Sedmerci: 4/8

RK TROGIR

Ivana Katinac, Kristina Tomaš, Mia Piteša 1, Petra Racetin 1, NIna Štenić, Anamarija Goleš 2, Maja Sunara, Nives Jakus 4, Nikolina Čarapina, Marina Šalov, Klaudija Palada, Antea Kovačević, Tina Perišić
Trener: Ante Burger

Sl. predstavnik Stipe Barada
Isključenja: 1 (2 minute)
Sedmerci: 1/4

Suci: Martin Ćapeta (Solin) i Petar Žanko (Sinj)
Nadzornik: Nataša Lončarević (Metković)

Povezani članci

Who's Online

We have 128 guests and one member online

  • admin