Rukomet: Hrvatska peta na SP u Švedskom

buntić u prodoruHrvatska je osvojila peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u rukometu odigranom u Švedskoj, pobjedivši Island rezultatom 34:33 u utakmici s nekoliko preokreta i uzbudljivom završnicom koja nije bila preporučljiva gledateljima slabog srca. Ova utakmica bila je presjek igara naše reprezentacije na ovom prvenstvu. Od iznimnih dionica kada je u igri svjetskih doprvaka skoro sve štimalo, pa sve do onih kada je prijetio potpuni "raspad sistema". Niz oscilacija, traženja, "pogrešnih" obrana, tehničkih pogrešaka, pa niz lucidnih poteza, asistencija, majstorskih realizacija... i opet sve iz početka. U krug. No dobro, sad je gotovo, srce je opet na starom mjestu u grudima i može ga "uznemirit" samo kakva smišnica. Sutra ćemo "u miru" pogledati finale u kojem su, naravno, opet Francuzi. Ovaj put s Dancima. I valjda marendati nešto. Pijetla ispod peke ...


RUKOMET

Pobjedili Island i osvojili peto mjesto

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Čizmić / Cropix

Dva, tri milijuna domaćih "trenera i istinskih poznavatelja" rukometa sutra će gledajući finale garant i progrintat GG dvojcu (Goluži i Gobcu) niz (ne)donesenih odluka s klupe, odnosno nepotrebnih izjava s tribina...  Učiniti ću to i ja, čerupajući pečenog pijetla ili koku, i tako dati svoj obol nacionalnom grintanju za izgubljenim (polu)finalom..:-)

rukometaši u Švedskoj

Jutarnji List donosi izjavu našeg proslavljenog nogometaša Ivice Olića:

- Čitam i slušam što naši mediji govore o Ivanu Baliću i ne mogu vjerovati da se to može napisati i izgovoriti! On je rukometni Maradona i kada kažeš rukomet, najprije pomisliš na Balića! Jesu li ti ljudi, koji pljuju po njemu, kompetentni ili, na žalost, bezrazložno dobivaju prostor kako bi podcjenjivali nekoga koga s pravom zovu rukometni Maradona... - kazao je Olić novinaru Tomislavu Židaku.

Ivano Balić

Ali tako je to valjda s nama, ne priznajemo ništa osim najboljeg, nikog osim prvaka, ništa osim zlata... Ma koje drugo ili peto mjesto? Baš kao što to Trener zna reći - "Ili si prvi ili si govno!".

Povezani članci

Who's Online

We have 141 guests and no members online