Na promociji prvoligašica iz Sinja

RK OrkanRK ORKAN - ŽRK SINJ 20:30 (9:18). U posljednjem 22. kolu imali smo čast odigrati utakmicu sa već sigurnim prvakom odnosno slijedeće sezone prvoligašem ŽRK „Sinj“ iz Sinja. I naravno, kao dobri domaćini a ujedno i dobri sportski prijatelji uz prigodnu čestitku (plaketu) i cvijeće za kapetanicu čestitali smo im na tom uspjehu i zaželili  puno dobrih rezultata i trajan ostanak u elitnom razredu Hrvatskog rukometa. Sinjanke sretno! Tijek same utakmice je i pokazao zbog čega su one zasluženo prvoligaši ...


2.HRL-jug (ž)
22. Kolo – 07.05.2011.
Solin
GSD Solin, Gledatelja: 50

RK ORKAN - ŽRK SINJ 20:30 (9:18)

Izvor: rkorkan.com

Tijek same utakmice je i pokazao zbog čega su one zasluženo prvoligaši. Sa izvrsnim golmanicama (treba napomenuti da bivša reprezentativna golmanica M. Borozan uopće nije ulazila u igru), sa visokom vanjskom linijom koja šutira iz svih pozicija, i solidnom obranom razlika u kvaliteti je bila očita...

Mi smo se trudile koliko smo mogle i znale, odnosno imale snage. Ovo je bila idealna utakmica za stjecanje još malo iskustva našim mlađim igračicama.

To su najbolje iskoristile Mladena koja je sa preko 40 % obrana (i jedan sedmerac) naprosto prisiljavala Sinjanke da ponekad i nerezonski šutiraju, te već skoro kao normalno Vinka koja se već nameće kao rutinerka (iznudila 2 sedmerca, dva asista i po jedna osvojena i izgubljena lopta) uz odličnu igru u obrani.

RK Orkan

Svoj zadatak su dobro odradile i Tonka (čim ima malo više treninga odmah je među najboljima), Božana (vidi pod Tonka) i naravno Rake.

O Mirji najboljoj igračici utakmice par napomena: Sinjanke jednostavno nisu znale kako je zaustaviti. Osim  da ju je jedino zbog manjka koncentracije uspila dva puta iz sedmerca zaustaviti golmanica. Sve ostalo je bila rukometna rapsodija: golovi iz skok šuta, iz koraka, iz prolaza, 2 sedmerca na njoj. Bravo Mirje, potraj nam još duuuuuuugo!

Svoj pozitivan doprinos su dale Kate, Ivana i Marina Banović, te siguran realizator sedmerca Šćurla. Riba i Čika su premalo igrale za konkretniji osvrt, dok se kod Maje vidilo da je u posljednje tri sedmice imala svega tri treninga.

Za kraj, našoj dragoj Ivani Banović je ovo najvjerojatnije, za jedan duži period bila posljednja utakmica u našem dresu. Kao dobra učenica i ambiciozna cura na jesen odlazi na studij u neki od gradova daleko od Splita. U uspješnost završetka istog ne sumnjamo uz poruku: vrati nam se opet!


RK „ORKAN“:

Delić (12 obrana), Šćurla 1 (1), Voloder 3, M.Banović, I.Banović 1, Čulić 2, M. Ercegović 12 (4), Mimica, Tukić, Čikotić, Grubiša (2 obrane), Caktaš 1 (1), Ribičić;
TRENER: Zlatko Grubiša

ŽRK „SINJ“:

Budić, Plazibat 2, Vučić 1(1), E. Bilobrk 2, K. Runje 1, Čović 1, I. Bilobrk, A. Runje 1, Macan 1, Masnić 6, Gugić 3 (1), Barać, Mihaljević, Vrdoljak, Poljak 12 (5), Borozan;
TRENER: Ljiljana Borozan

Suci: Luka Čubrić i Ivan Surać (oba Zadar)
Nadzornik: Ivo Bukić (Šibenik)


Eto, to bi bio osvrt na posljednju utakmicu ove sezone. Mislimo, na službenu utakmicu. Jer, kako su nam najavili, sozona traje i dalje.

Naime, nastavljamo sa treninzima i to tako da ćemo poraditi na ispravljanju osobnih grešaka, kako bismo tehnički puno kvalitetnije i spremnije dočekali početak priprema za slijedeću sezonu.

Do tada, do viđenja, odnosno čitanja!

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online