Rukomet (Ž): Orkan - Kaštela 22:23

RK OrkanRK ORKAN - ŽRK KAŠTELA  22:23 (9:13). U uzbudljivoj utakmici prvog kola 2.HRL-jug pomlađeni sastav rukometašica Orkana ubilježio je minimalni poraz. Ništa bolje nisu ni u sklopu drugog kola županijske lige prošle djevojčice (1998. i 2000.) koje su poražene od domaće Cetine. Statistika je u nastavku, a stiglo je i izvješće s utakmice mladih seniorki ...

RUKOMET (Ž)

2.HRL-jug

RK ORKAN - ŽRK KAŠTELA 22:23 (9:13)

Piše: Stjepko Čulić / rkorkan.hr
Izvor: rkorkan.hr

U uzbudljivoj utakmici prvog kola pomlađeni sastav Orkana ubilježio je minimalni poraz. Utakmicu je obilježio veliki broj tehničkih pogrešaka, ali i lijepih poteza i akcija.  "Dječji vrtić" predvođen "tetama" Mirjanom Ercegović i danas posebno raspoloženom Danielom Čulić pružio je snažan otpor favoriziranim kaštelankama, te je samo malo više vjere u sebe nedostajalo za iznenađenje... Ali krenimo redom.

rk orkan - žrk kaštela

Prvih par minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a onda kaštelanke uspijevaju nametnuti svoj ritam i mic po mic otići na +4 (9:5), a nešto kasnije i na +5 (11:6). Moramo napomenuti da su u tom periodu dugoračanke promašile dva sedmerca. Previše gledaju Hajduka ...

Ipak domaće su se trgnule i pred sam kraj prvog dijela smanjile na 11:9, a kada smo svi pomislili da će se vratiti u potpuni rezultatski egal dvije početničke pogreške u zadnjoj minuti pokvarile su ukupan dojam i na poluvrijeme se odlazi sa minusom od velika četiri pogotka (9:13).

Prvo poluvrijeme obilježila je dobra igra u obrani domaćih, ali i jako spor i inertan napad. To je primijetio i trener Grubiša, pa je u nastavak na desnom beku zaigrala Šćurla umjesto Mirjane Ercegović koja je premještena na svoju prirodnu poziciju pivota gdje je bila puuuno korisnija, a napad je dobio jako puno na brzini i protoku lopte.

rk orkan - žrk kaštela

U drugom dijelu igralo se uglavnom gol za gol s tim da su orkanašice u dva navrata stizale na minus od dva zgoditka (16:18 i 18:20), ali bi kaštelanke brzo reagirale i vraćale razliku.

U zadnjih pet minuta ulazi se rezultatom 19:23, i onda kao da su domaće shvatile da i one znaju igrati. Zbile su obranu i brzim kontrama opasno prijetile gošćama, te su se u četiri minute uspjele približiti na minimalan zaostatak. U samoj završnici dugoraćanke su promašile kontru, a u drugom ključnom momentu uspjele su napraviti korake.

U zadnju minutu ušlo se rezultatom 22:23 i usprkos velikoj želji domaćih, gošće su rutinski sačuvale posjed lopte do kraja i ipak moramo priznati zasluženo pobijediti.

rk orkan - žrk kaštela
 

RK ORKAN

Mladena Delić, Marina Šćurla 1, Ivana Banović, Daniela Čulić 10, Mirjana Ercegović 4, Vinka Mimica 1, Ana Čikotić, Katica Grubiša, Jelena Balić 2, Ivana Žižić, Marina Banović 1, Lucija Ercegović 3, Ivana Ribičić, Sara Pecić, Klara Pelivan
Službeni predstavnik: Đanki Vojnović
Trener: Zlatko Grubiša
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 9/7
 
ŽRK KAŠTELA

Nives Marjanović, Jelena Bučić, Katarina Antunović, Josipa Mišković 2, Martina Šilović, Marija Perković 4, Ana Borojević 1, Monika Vuco 8, Karmen Vukorepa, Jelena Ivanović 1, Anita Stojan, Barbara Kaličanin 6, Marija Kovač, Antonija Tešija, Marija Vukorepa 1
Službeni predstavnik: Josip Lijić
Trener: Željko Kovač
Tehniko: Neda Zebić
Isključenja: 4 minuta
Sedmerci: 9/6

Suci: Martin Ćapeta (Solin) i Petar Žanko (Sinj)
Nadzornik: Dragan Zaro (Split)

rk orkan - žrk kaštela

Povezani članci

Who's Online

We have 83 guests and no members online