RK Orkan zaslužio nagradu Općine Dugi Rat

RK Orkan dobiva nagradu općineNa blagdan sv.Josipa zaštitnika obitelji i župe u kino dvorani u Dugom Ratu održana je svečana sjednica općinskog vijeća na kojoj su između ostalog uručene nagrade dugoračkim laureatima. Među ovogodišnjim dobitnicima općinske nagrade je i Rukometni klub Orkan. Nagradu je uručio načelnik Općine Dugi Rat Jerko Roglić, a u ime „rukometašica“ nagradu je primio predsjednik kluba Goran Tičić. Evo zašto je RK Orkanu uručena općinska nagrada ...

RK ORKAN

RK Orkan zaslužio nagradu Općine Dugi Rat

RK Orkan zaslužio nagradu Općine Dugi Rat

Izvor: rkorkan.com

 • Činom osnivanja RK ORKAN DUGI RAT drži se, početkom  1959. usvojena odluka o osnivanju ženske rukometne  sekcije, u, još 1956. godine osnovanom RK „PARTIZAN“.
   
 • Od samog osnutka u klubu se okupljala ženska mladež, djelujući  i nastupajući u svim uzrasnim kategorijama, počevši od „pionirske“ škole rukometa, preko natjecateljskih kategorija mlađih dobnih skupina do ekipa seniorki i naposljetku i sekcije veteranki, njegujući tradiciju uzornog kolektiva i primjernog kluba kako na sportskom borilištu, tako i u rukometnim forumima.
   
 • RK  ORKAN jedini je ženski sportski klub na području naše općine, a uz omiške košarkašice, jedini  i na širem području od Splita do Makarske. Klub je oduvijek njegovao tradiciju „obiteljskog kluba“ u kojem su nastupale različite generacije pripadnika iste obiteljske loze baka, mama i unuka, a danas bilježimo fenomen da u istoj ekipi nastupaju mama i kćerka.
   
 • U dosadašnje 53 godine dugoj povijesti kluba, bilježimo rezultatske uspone i padove, razdoblja i boljih i lošijih materijalnih uvjeta djelovanja, ali najviše i nepobitno odanost i ljubav svih generacija rukometašica prema svom klubu i rukometnoj igri.
   
 • Od značajnijih rezultatskih uspjeha treba istaknuti da su naše igračice u sezoni 1971/73. bile prvakinje u tadašnjoj ligi koja je obuhvaćala područje Dalmacije.
   
 • Najveće uspjehe bilježimo  1991.god. kada su naše igračice, u čak četiri natjecateljska uzrasta: pionirskom, mlađih kadetkinja, kadetkinja i seniorskom bile prvakinje u svojim ligama.
   
 • Od 1992. do 1999. „Orkanašice“ su, sa zavidnim uspjehom, nastupale u prestižnoj  1.B HRL-i Jug (područje Istre, Primorja i Dalmacije) sve do reorganizacije sustava natjecanja, kada je ta liga ukinuta.
   
 • U najnovije vrijeme, sa ponosom ističemo, naše generaciju djevojčica rođenih 2000. godine, koje su lani,  2011.god. na  Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu u Karlovcu, osvojile odlično 6. mjesto.
   
 • Danas u klubu djeluje  90-tak igračica u svim uzrasnim kategorijama, potvrđujući nam nadu da će vjera u mlade naraštaje i sportski duh osnivača kluba i ženskog rukometa  u Dugom Ratu, Borisa Leksića, nastaviti živjeti kroz buduće generacije kluba.

RK Orkan zaslužio nagradu Općine Dugi Rat
RK Orkan zaslužio nagradu Općine Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 254 guests and no members online