Rake, Mirjo, Kate: Tri legende Orkana pobjedom se oprostile od aktivnog igranja rukometa

Tri rukometne gracije - Rake, Mirjo i KateRK ORKAN - RK VRANJIC 20:19 (13:8). Za kraj (konac) smo konačno odigrale odličnu utakmicu. A tih konaca (krajeva) je na ovoj utakmici bilo više. Ponajprije ovo nam je bila posljednja utakmica ove sezone. Zatim, ovo je bila i posljednja utakmica prije odlaska na porodiljini naše drage doktorice Dubravke. Doktorice, sretno i vidimo se i dogodine kada ćemo imati još jednu navijačicu više! I naravno, ono najvažnije: ovo je po njihovim riječima bila i zadnja službena utakmica našim trima legendama kluba: Katica Grubiša, rođ.Gaće, Mirjana Ercegović, rođ. Vuković i Daniela Čulić Rake, rođ. Rakela. Prije samog početka utakmice na samom centru domaćeg solinskog parketa su predsjednik Tičić i tajnik Đanki uz dosta su emocija prigodnim buketima cvijeća obilježili oproštaj legendi od aktivnog igranja rukometa ...

RUKOMET (Ž)

Solin, 28.04.2012.g., GSD „Solin“
2.HRL-jug, 21. kolo

OPROŠTAJ TRI RUKOMETNE GRACIJE

Konac djelo krasi

Piše: Kontrašica / rkorkan.com
Izvor: rkorkan.com

Orkanašice su u utakmicu ušle da naprave sve da im taj oproštaj ne bio bio sa porazom. I odigrale smo prvo poluvrijeme utakmice s Vranjicom kao iz snova. Obrana nam je bila neprolazna, a što je nas prošlo to je najbolja igračica utakmice golmanica Mladena bez problema obranila.

OPROŠTAJ TRI RUKOMETNE GRACIJE

U napadu smo imale širinu jer su golove postizale i Šćurla i Rake, i Mirjo i Vinka, te naravno - Luce. A sve to zahvaljujući odličnoj igri Rake koja je utakmicu vodila fenomenalno. Toliko dobro da smo rekle da mora vratiti buket jer sa takvom igrom je šteta da se ostavlja aktivnog igranja rukometa. 

OPROŠTAJ TRI RUKOMETNE GRACIJE

I onda u drugom poluvremenu smo osim Vranjičanki za protivnika imale i suce. Konkretno, samo jednog: Marka Čolovića. Zamislite apsurdnu situaciju u kojoj je činjenica da su gošće ušle malo odlučnije da sustignu zaostatak od 5 golova, a da smo mi imale 7 isključenja a one sa takvom malo oštrijom igrom svega 2!?!

rukometne gracije - Rake, Mirjo, Kate: Tri legende Orkana pobjedom se oprostile od aktivnog igranja rukometa

Da ne govorimo da smo 4 minute u komadu igrale sa igračem manje zbog isključenja Rake, kojoj ni danas nije jasno zašto je uopće dobila prvo a posebice drugo isključenje. Ili, sigurno 8 situacija kada smo postigle zgoditak a on nas vraćao na 9 metara. Ili čak 3 prekršaja u napadu! A svega toga nije bilo u prvom poluvremenu !?! I ništa nas to nije omelo da ostvarimo zasluženu pobjedu.

RK Orkan

Unatoč svemu navedenome, to je ipak bilo jedno dobro poluvrijeme. Mladena je još bolje branila, a Luce kao jedini strijelac u drugom poluvremenu je bila praktički nepogrješiva. Igra se svela na „nadmetanje“ između dviju odličnih rukometašica 1996.godišta. Na strani Vranjičanki je to bila Marija Ljubičić, inače već godinama najbolja vanjska igračica u Hrvatskoj, koja je u ovom periodu postigla 7  golova  a s naše strane je to Luce Ercegović koja je bila jednako efikasna ali mnogo raznovrsnija.

mama i kćer Ercegović

Mare daje golove isključivo iz šuteva sa vanjskih pozicija i sedmeraca dok je Luce jednako uspješna i sa krila (nije bitno kojeg), i iz skok šuta i iz kontre ili prolaza. A u realizaciji sedmeraca je bila nepogrešiva. Šteta što se za nju ne zna izvan ovih naših krajeva jer da je znaju i ona bi se zasigurno „okitila“ jednim takvim ili sličnim priznanjem.

Uz veliku borbenost i hrabrost ali i mentalnu kvalitetu svih kako na terenu tako i na klupi, jer na sve te sudačke provokacije (a bilo je i verbalnih tipa: što si zločesta, šta se praviš pametna, konačno da se ostavljaš rukometa i slično) nismo uopće reagirale.

legende Orkana - Rake, Mirjo, Kate: Tri legende Orkana pobjedom se oprostile od aktivnog igranja rukometa

Jednostavno, mi smo danas imale puno više dobrih igračica tako da nas ništa nije uspjelo omesti.

oproštaj Mirje

I naravno, sve je to rezultiralo, možemo slobodno kazati velikom pobjedom. Pobjedom koju svi zajedno poklanjamo  našim trima curama za njihov oproštaj. Oproštaj od aktivnog igranja, a ne od nas kao ekipe, odnosno kluba.
A za sve ono što su one tijekom svoje dugogodišnje karijere napravile za naš klub imamo samo jednu riječ: HVALA, HVALA, HVALA!

rake, mirjo, kate, tri orkanove legende

RK „Orkan“
Delić (15+2), Šćurla 3, Balić, Pelivan, I.Banović, Čulić 4, M.Ercegović 2, V.Mimica 1, Čikotić, Grubiša (1), Žižić, A.Mimica, M.Banović, L.Ercegović 10 (4), Ribičić, Merćep, trener: Zlatko Grubiša
sedmerci: 4/4
isključenja 14 min

RK Orkan

RK „Vranjic“
Andabak, Boko 1, Ljubičić 9 (4), Marić-Banje 2, Lončar 2, Milovac 3, Baković, Bešker 1, Muslim, Jerković 1, Buljan, Škomrlj, Čubelić
sedmerci: 4/6
isključenja: 6min

rk vranjic

Suci : Marko Čolović i Ante Taraš (oba Kaštela),
nadzornik: Damir Šodić (Split)

Grubiše i Rake

Orkanašice

Momo Žilić i Kate Grubiša

Rake, Mirjo, Kate: Tri legende Orkana pobjedom se oprostile od aktivnog igranja rukometa

Tičić i Kate

Đanki i Kate

Tičić i Mirjo

tičić i Rake

Rake, Mirjo, Kate: Tri legende Orkana pobjedom se oprostile od aktivnog igranja rukometa

Povezani članci

Who's Online

We have 239 guests and no members online