Spustile im roletu, napunile gol, a onda... preokret

RK OrkanRK ORKAN – ŽRK SPLIT  20:26 (10:10). Nažalost i u posljednjoj utakmici ovog prvenstva rukometašice Orkana doživjele su još jedan poraz. Ali, iako se to po krajnjem rezultatu i ne bi reklo, moglaje utakmica završiti i drugačije. Naime, prvih 25 minuta na terenu je postojala samo jedna ekipa: Orkan! Raspoložena vratarka Mladena je spustila roletu i skoro da joj protivnice nisu mogle dati gol. Luce je pametno vodila igru, Šćurla i Vinka su prolazile kroz obranu Splićanki bez problema i iznuđivale sedmerce, a Marina Banović na crti i Marija Merćep sa desnog krila bile su neumoljive...

RUKOMET (Ž)

Solin, GSD "Bilankuša", 27.04.2013.
2.HRL-jug žene, 18. kolo

RK "ORKAN" Dugi Rat – ŽRK "SPLIT" Split  20:26 (10:10)

Izvor: rkorkan.com

U obrani smo zaustavile najopasnije gošće Kragić i Kabić tako da je semafor u 25. minuti pokazivao 10:6 za nas uz dva promašena sedmerca. A onda se dogodio.. preokret.

 RK Orkan

Marina Banović je braneći svoj gol pala zajedno sa protivničkom igračicom na parket. I tom prilikom joj je slomljen mali prst lijeve ruke. Njezin izostanak je trener gostiju pametno iskoristio na način da je od tada pa praktički do kraja utakmice odigrao "flastera" na Luci sa nešto dubljim izlaskom na Šćurlu.

I tako se cijela igra u napadu svela na nezaliječenu kapetanicu Vinku i bolesnu Šćurlu. A one unatoč velikom trudu nisu mogle same. U situaciji gdje smo u drugom poluvremenu jednim uhom išćekivale vijesti iz bolnice kamo je odvedena Marina, kao i zbog nedostatka snage uzrokovanog slabim prisutvom na treninzima, Splićanke predvođene iskusnima Kragić i Kabić te "Kninjankom" Nikolinom Čarić su lako preuzele igru u svoje ruke i rutinski ostvarile zasluženu pobjedu koja im je omogućila osvajanje četvrtog mjesta. 

U tom dijelu treba naglasiti odlične obrane Antice i službeno prvi nastup Ane Ercegović koja je čak pri tome i postigla svoj prvi zgoditak za seniorsku ekipu. Dobrodošla još jedna Ercegovićka!

Šteta i to ne samo za ovu utakmicu, nego za cijelo prvenstvo. Jer, ne možemo se oteti dojmu da kada bismo redovito trenirale da bismo se mogli ravnopravno nositi i sa najboljim ekipama naše lige.

To smo uostalom i dokazali u prvih 25 minuta ove utakmice.

Ali...
 

RK "Orkan"

Mladena Delić (11+4), Marina Šćurla 1, Ana Ercegović 1 (1), Ivana I. Banović, Mirjam Nerer, Vinka Mimica 2, Ana Čikotić, Anamarija Čikotić, Antica Mimica (8+1), Marina Banović 2, Lucija Ercegović 11 (8), Ivana Ribičić, Marija Merćep 2
trener: Zlatko Grubiša
- sedmerci: 9/12
- isključenja: 0 minuta

RK "Split"
Dragana Elez, Josipa Čarić, Dora Mikšić, Lucija Radošević 3 (2), Ivana Vuković, Ana Šarić 1, Maja Bebić 1, Irena Kragić 5, Tena Kovač 3, Karmen Nikolić, Petra Kabić 2 (1), Stela Buntić 4, Matea Lonac, Nora Šahmedović, Anamarija Kovač, Nikolina Čarić 7
trener: Dragan Grizelj
- sedmerci: 3/8
- isključenja:10 minuta

ljudi u crnom: Martina Ćapeta (Solin) i Petar Žanko (Sinj),
nadzornik: Damir Šodić (Split).

Povezani članci

Who's Online

We have 117 guests and no members online