Novi hrvatski rukometni izbornik je naš Sumpetranin Željko Babić

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza odlučio je izborničke dužnosti povjeriti Željku Babiću (43) iz Sumpetra, treneru bjeloruskog Meškova iz Bresta. Babiću će pomoćnik biti Petar Metličić. Sportskoj javnosti Babić je poznat po tome što je bio pomoćnik Slavku Goluži u reprezentaciji i u tadašnjem RK Zagreb. Pred hrvatskim rukometašima pod vodstvom izbornika Babića je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj koje su još započele pod Golužinim vodstvom. Hrvatska je nakon dvije utakmice maksimalna, a sljedeći dvoboji su u travnju protiv Norveške. Izabran je i nasljednik izbornika ženske reprezentacije, Vladimira Canjuge. To je trener rukometašica Podravke Goran Mrđen.

RUKOMET

Novi hrvatski rukometni izbornik je naš Sumpetranin Željko Babić

Izvor: TPortal, DalmacijaNews

Slavko Goluža morao je odstupiti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je nacionalna vrsta završila kao šesta. Izborene su kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, no u javnosti je taj rezultat okarakteriziran kao neuspjeh, jer nije osvojena medalja.

Dosta se imena spominjalo, a na početku je kao glavni kandidat figurirao Noka Sredarušić, a u konkurenciji su bili i Ivica Obrvan i Goran Perkovac.

željko babić

Babić je prijedlog Ivana Balića, koji se vratio u hrvatski rukomet na poziciju koordinatora muškog rukometa.

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online