Bolina nova nedjeljna crtica o rukometu

Raštrkali su se rukometni Dragovoljci i ove nedjelje (malo kasnimo s rukometnim "prijenosima", riječ je ipak o nedjelji iz mjeseca Jelene Veljače) na sve strane. Nećemo o seniorima, oni su svi na Fejsu, ali ćemo jednu o utakmicama mlađih kadeta RK Hrvatskog Dragovoljca protiv Solina i Akademije Balić-Metličić, te o utakmici naših dječaka protiv vršanjaka Marine Kaštela. A tko bi bolje najširoj javnosti opisao sve psihološke nijanse i taktičke finese kojima obiluju međususjedski rukometni dvoboji od trenera svih trenera Boška Nazora? Dakle, slijedi nam ovotjedna Bolina crtica o rukometu. Pa krenimo redom ...

MLAĐI KADETI

Piše: Boško Nazor / rkhd.hr
Izvor: rkhd.hr


RK Hrvatski Dragovoljac - RK Solin 22:16

Oni zadnji, mi u vrhu, tako je i bilo na terenu. Drugo poluvrijeme su igrali dječaci iz Dugog Rata rođeni 2001. koji baš i nemaju puno šansi za igru zbog godine rođenja i tribat će im upornosti i rada na Streljani da dočekaju kraj puberteta i stignu taj zaostatak.

rk hd

RK Hrvatski Dragovoljac - Akademija Balić-Metličić  18:19

E sad se vidi di smo i kako smo radili. Zna sam ja da će to bit drugačija utakmica od prošle kad smo mi dobili jer su nas oni malo podcijenili, a malo je i nama bolje išlo u napadu nego danas, jer njih ipak vodi "specijalista za obranu hrvatske reprezentacije" Dado Anušić. To se vidilo na djelu.

I pored zaostatka kroz cilu utakmicu imali smo šansu zadnjih 5 sekunda uzet bod, ali pošto balun ima dušu (slažen se sa balunom) nije nam da, jer budimo realni nismo to ni zaslužili.

Previše forsiranih pogrešaka u napadu je upozorenje nekim mojim zvjezdama da nisu rukometni bogovi i da je ovo kolektivni sport. Sve je to škola, vrimena za naučit uvik ima ako postoji IQ dovoljno velik..

Obranu još tražimo i slažemo dobitnu kombinaciju. U tom segmentu je dobro debitira Karlo. Nakon misec dana bavljenja nekim sportom, dobro je to bilo. E kad rješimo obranu biće nešto od nas, i možemo se nadat kadetskoj ligi, a o državnim završnicama zasad ne bi bilo uputno mislit i dizat se di ne pripadamo, jer pad s tih visina je uvik bolan. Jasno, triba se dignit i krenit dalje i naučit šta manje padat, jer naposljetku oboliš od padavice pa bauljaš terenom bez cilja.

Ova generacija može puno, ako će radit (posebno dio ekipe iz Omiša), valjda će i dvorana pa i da napravimo koji zajednički trening. Eto, dobili smo nogu u guzicu, a kažu da je i to korak naprid.

dječaci rk hd


DJEČACI:

RK Hrvatski Dragovoljac - RK Marina Kaštela  13:10

Kad je u 14. minuti na semaforu svijetlio rezultat 4:0 za Kaštelane, malo tko se nadao pozitivnom rezultatu u ovoj utakmici. Ali čini se da je ova ekipa teški dizelaš te da im treba gotovo cilo poluvrime i 2-3 dobra "šamara" da dođu sebi.

Šušić je morao s gola u igru, pa smo dobili malo na vanjskom šutu, poremetili Kaštelansku dobru obranu. Miljak je odigrao dobru napadačko/obrambenu rolu. Obrana u drugom poluvremenu srčana tako da smo uspjeli preokrenuti rezultat te pobjediti 13:10.

Nakon dužeg odsustva zbog viroze, u pogon se vratio i Čaljkušić te solidnom partijom pokazao da je bitan kotačić ove generacije naših rukometaša.

Protiv malo jačih ekipa ovako kasno paljenje neće proći nekažnjeno tako da moramo poraditi na tom segmentu igre.

Povezani članci

Who's Online

We have 298 guests and no members online