Kad primiš 40 golova, nemaš što tražiti u ozbiljnoj utakmici

RK SPLIT - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  40:32 (17:15). Slatka pobjeda rukometaša Splita u drugoligaškom derbiju protiv momčadi Hrvatskog Dragovoljca iz Dugog Rata. I to u golijadi sa 72 pogotka. Obrane sinoć nisu bile jača strana nijednima ni drugima, no Splićanima to neće smetati. Pobjedom su prestigli susjede na drugoj poziciji ljestvice, pri kazavši pritom raskoš svog napadačkog arsenala. Iz vanjske linije Dugoraćane su u različitim razdobljima utakmice "bušili” Marić, Fistonić, Kozina, Bogunović... S krila je odličnu rolu odradio Antičević, a na golu je raspoložen bio Bosančić sa 16 obrana. S druge pak strane, dugoratski su čuvari mreže zajedno obranili samo pet baluna. Kad primiš čak 40 golova, nemaš što tražiti u ozbiljnoj utakmici. Mislav Plazibat i Dino Banović koji su zajedno postigli 22 pogotka dugo su nosili i u igri držali momčad Hrvatskog Dragovoljca, ali nisu mogli sami. Iako je Split bio domaćin, bučniju podršku s lijepo popunjenih tribina na Gripama imao je Dragovoljac. Tijekom cijele utakmice vladala je naelektrizirana atmosfera među navijačima, u prvom redu gostujućima koji su reagirali na gotovo svaku odluku sudaca. Igrači su na parketu, pak, bili žustri i agresivni, ali fer. Zaslužuju sve pohvale.

1.HRL

Dugoraćani nemaju ništa (efikasno :-) kontra Splita

Piše: V.Babić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Za RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC su na Gripama nastupili: S. Maleničić (4 obrane). Bušić (1 obrana). A. Bočkaj, Perić. Generalić, Klarić (1). Banović (11), Galiot (1). Kutleša, M. Bočkaj, Grgat, Jakeljić (3), Plazibat (11), Pocrnja, M. Malenićić (5) i Urličić. Trener Frane Pleić.

Koliko je Splićanima značio trijumf, pokazuje slika s kraja utakmice kada su im se u slavlju nasredini terena pridružila i dvojica ozlijeđenih prvotimaca na štakama, Markota i Ivanišević, poskakujući na jednoj nozi i sa suigračima pjevajući "Ništa kontra Splita". Nakon što je momčad Marija Bjeliša remizirala u Labinu s Mladim Rudarom te sada pobijedila Hrvatski Dragovoljac, s Gripa puca pogled na prvu ligu.

HD - Split

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online