Svjetski rukometni kup veterana u Omišu: Dragovoljci +35 startali pobjedom

Prvi od tri velika rukometna projekta koja će sljedećih mjeseci ugostiti Omiš već je pred vratima. Preko 650 sudionika iz 25 zemalja svijeta okupit će ovog vikenda "Svjetski Ožujsko kup veterana" koji se održava od 10. do 13. svibnja u prekrasnoj novoj dvorani Ribnjak na Priku. Drugo je to izdanje turnira koji slobodno možemo nazvati Svjetskim prvenstvom za veterane i veteranke. - Turnir je već nakon prvog izdanja dobio jako pozitivne ocjene. Nadamo se da ćemo nastaviti rasti i postati nezaobilazno mjesto za sve zaljubljenike u rukomet. Trebao bi biti premašen lanjski domet od 600 sudionika.. Njemačka, Turska, Francuska, čak i daleki Brazil - nabraja glavni organizator Mario Čaljkušić samo neke od zemalja iz koje stižu veterani, s tim da je Brazil "najegzotičnija". Ima ih još s područja bivše Jugoslavije, iz Skandinavije, Ukrajine.. Naslov u jednoj od muških kategorija brane Metkovčani iz "Zlatne Godine", selekcija bivših hrvatskih reprezentativaca i olimpijaca. Osim lokalnih rukometnih legendi iz RK Hrvatski Dragovoljac Dugi Rat tu su i domaće rukometne zvijezde poput Patrika Ćavara, Nikše Kaleba i Svitlane Pasičnik, a lani su nastupali i poznati ruski rukometaši Valerij Gopin i Andrej Tjumencev, a ove godine pridružit će im se mnogi drugi osvajači najblistavijih svjetskih, europskih i olimpijskih odličja. - Najvažnije je da je turnir završio bez polomljenih ruku, nogu, leđa, koljena... Nadamo se da će drugo izdanje biti još i bolje, da će doći još više sastava, pogotovo ženskih. Mi smo vam staromodni muškarci, više volimo žene, pa je naša želja bila da ih bude još i više - našalio se lani Kaleb. Svratite ovog vikenda u Omiš i uvjerite se i sami.

Turnir su pobjedom otvorile mlade legende Hrvatskog Dragovoljca (+35) koji su u četvrtak u 18 sati na parketu dvorane susreli s Vienna All Stars. Zanimljivo, u ekipi Bečana bio je i naš dugoraćanin, Toni Čulić (iz Čulića dvora u Dugom Ratu), koji već godinama živi i radi u Beču, a koji je svojedobno s Dragovoljcima godinama naganjao rukometni balun po Streljani.. Pobjedili su Dugoraćani, uvjerljivo. Ante Čizmić se raširio i razbranio na golu Dragovoljca, atletski spreman Krešo Glavica bi lako mogao biti među najboljim strijelcima kupa, čovjek je uvijek u kontri, a sa +35 mnogima to više i nije lako.. Da ste samo vidjeli kako se Bečani kao na fliperu odbijaju od Nina Čoke, kako Miro Pivac prodire po desnoj strani Austrijske obrane i zabija, kako El Presidente, Marin Šaban, igra dobro i na parketu, te kako je Stjepko zaustavio rođaka Tonija Čulića na samo gol, dva..  Tko nije bio sutra mu je popravni, dugoraćane čeka još nekoliko jakih izazova do polufinala...

PUN OMIŠ RUKOMETA

Piše: Vedran Babić / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Hanza media
Izvor: Slobodna Dalmacija

Svečano otvaranje održati će se u 20:30 sati u velikoj dvorani SC Ribnjak u Omišu. Nakon defilea svih sudionika goste će ispred naše županije pozdraviti pročelnik Tomislav Đonlić, a Svjetski kup će proglasiti otvorenim gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović. Nakon službenog otvaranja bit će upriličena modna revija rublja tvrtke Galeb, nastup plesne skupine DNF, te prigodan domjenak za sve sudionike i goste.

Toni Čulić

PROČITAJ VIŠE..
 

vteranke
 

Kup veterana info

Sportska dvorana Ribnjak, Priko, Omiš
Traje od 10. do 13. svibnja 2018.
Svečano otvaranje: 10. svibnja (četvrtak) u 20.30 sati
Kategorije veterana: 35+, 42+, 50+
Kategorije veteranki: 30+, 40+

rake

Satnica turnira

satnica turnira

satnica turnira

Black beauty

Dragovoljci

Pun Omiš rukometa

A kad se zastor na Svjetski kup veterana spusti, zatišje rukometa u Omišu neće dugo trajati. Od 22. do 28. lipnja održava se osmo izdanje Međunarodnog kampa vratara na koje stiže dvjestotinjak mladih vratara i vratarki iz cijele Europe.

S njima će raditi ponajbolji svjetski treneri, kao i mnogi aktivni i bivši vratari.

Dovoljno je reći da su prethodnih godina sudjelovali Omeyer, Ristovski, Hvidt, Mikler, Alilović, Šego, Bašić, Vujović...

Neki se vraćaju i ove godine. I konačno, od 28. lipnja do 3. srpnja Omiš će ugostiti premijerno izdanje kampa Barcelone, za čije održavanje velike zasluge ima Čaljkušićev makedonski prijatelj Borko Ristovski, aktualni vratar španjolskog giganta i jedinog kluba s devet naslova prvaka Europe.

Da ova tri projekta nisu velika stvar samo za rukomet, već i za naš turizam, dovoljno govori podatak o preko 5000 noćenja u predsezoni koliko bi ih trebala osigurati rukometna priča u Omišu, gradu koji spaja rijeku, more i planinu. Sveto trojstvo Omiša.

A Svjetski kup veterana, Međunarodni kamp vratara i kamp Barcelone sveto su trojstvo rukometnog Omiša.

Međunarodni kamp vratarau omišu

Povezani članci

Who's Online

We have 157 guests and no members online