Počinje rukometna Akademija Balić-Metličić (2)

Ivano BalićJučer je u Splitu započela sa radom rukometna akademija "Balić - Metličić". Kao i uvijek dobro obavješteni novinari Glasa Dalmacije prvi su objavili ovu vijest. Prava stvar, pomislio sam u prvi tren, a onda sam čuo i ostatak priče... Naime kako svaka medalja ima dvije strane, ni ova "akademijina" nije izuzetak. Da ne dužim, evo i one druge (tamne) strane. Upravni odbor Rukometnog kluba Koteks Split je odlučio da ukida svoju rukometnu školu i da polaznici te škole mogu nastaviti trenirati - u akademiji! Sve to i ne zvuči tako loše, sve dok ne dođemo do onih koje nitko ništa ne pita, a zbog njih (ili možda nečeg drugog) se to sve radi (ili be se trebalo radit), do DJECE. Pokušajmo se stavit u kožu roditelja te djece, kako im objasniti da više ne mogu trenirati u svom klubu, u klubu u kojem neki treniraju već dvije ili tri godine, u klubu kojem su dali i srce i dušu, u klubu koji se tako olako rješava svog pomlatka, svoje budućnosti ...

Mlađi kadeti RK HD
Mlađi kadeti RK HD

 
Počinje rukometna Akademija Balić-Metličić

Piše:  Igor Lisica / Glas Dalmacije
Izvor: Glas Dalmacije / www.glasdalmacije.com

"Akademija Balić - Metličić" u vlasništvu proslavljenog splitskog, ali i svjetskog rukometnog dvojca – Ivana Balića i Petra Metličića, nakon riješenih organizacijskih formalnosti, sutra (srijeda) započinje sa radom.

Škola rukometa, za godište 1996. i mlađi (dječaci i djevojčice), održavat će se svaki dan (osim vikenda) u dva termina - 10.30 i 14.30 sati, u velikoj i maloj dvorani SC Gripe.

Za rad sa djecom, učenje prvih koraka i otkrivanje tajni rukometa, zadužen je stručni trenerski tim – Žarko Balić, Nikola Foretić i Željko Babić, kojima će, kada im sportske obaveze to budu dozvoljavale, rado asistirati upravo Balić i Metličić.

Službena promocija Akademije planirana je 25. listopada, dan uoči prijateljskog ogleda Hrvatske i Slovenije na splitskim Gripama, kada će svečanosti, uz Balića i Metličića, nazočiti i ostali reprezentativci na čelu sa stručnim stožerom.

Ivano Balić

Povezani članci

Who's Online

We have 187 guests and no members online