U novu polusezonu s novim trenerom

Trening RK HDAnte PlazibatU ponedjeljak 07.01.2008. rukometaši Hrvatskog dragovoljca startali su sa pripremama za nastavak natjecanja u 2.HRL-jug. Da ne bi sve prošlo idilično pobrinula se uprava predvođena predsjednikom  Joškom Čizmićem, te je ponukana lošijim rezultatima u protekloj polusezoni i laganim zasićenjem na relaciji trener – igrači na mjesto sada već bivšeg trenera seniora Hrvatskog dragovoljca Zlatka Grubiše postavili dokazanog rukometnog znalca Antu Plazibata

Piše: Stjepko Čulić / rkhd.hr

Pripremama su se odazvali svi igrači koji su nastupali u prvom dijelu prvenstva, uz još nekolicinu bivših koji su se odlučili reaktivirati (koliko su ozbiljni u ovom naumu pokazati će vrijeme).

Pripreme Hrvatskog dragovoljca
detalj s prvog treninga

Pred novog trenera i igrače nisu postavljeni veliki imperativi. Sve šta se od njih traži je ozbiljan i kvalitetan pristup treningu i naravno ono najvažnije, redovitost (šta u prvom dijelu prvenstva nije bio slučaj).

Ova polusezona poslužit će treneru Anti Plazibatu za upoznavanje ekipe i po mogućnosti afirmaciji mlađih igrača.


Ante Plazibat  - Novi trener seniora RK HD

ANTE PLAZIBAT - osobna karta

Ante Plazibat rođen je 31.08.1957.godine. Rukomet je igrao 16 godina u dalmatinskoj, republičkoj i 2.saveznoj rukometnoj ligi bivše države.

Respektabilnu trenersku karijeru započeo je 1989. godine u Rukometnom klubu Split gdje je četiri godine bio trener kadeta, a zatim i juniora i to generacije proslavljenih reprezentativaca Metličića, Maraša, Anusića i Popovića. Nakon toga preuzima prvu ekipu Splita koju 1995. uvodi u 1.HRL.

Iste godine karijeru nastavlja kao trener rukometašica Splita (95/96), a nakon toga vodi RK Dubrovnik u 1.B ligi.
Od 96. do 98. trener je ekipe RK Solin s kojom igra 1.B i 1.A ligu, dok je 98.-99.godine trener RAYYAN SPORT CLAB DOHA QATAR s kojim osvaja prvenstvo Katra.

U sezoni 1999/2000 vodi rukometašice RK Splita kroz 1.HRL,  a sezonu nakon toga i RK Solin u 2.ligi, a u sezoni 01/02 vodi ekipu makarske Osejave.
Sezonu 2002/03 provodi u HC NOOR s kojim osvaja prvenstvo Saudijske Arabije.

Nakon S.Arabije karijeru nastavlja u ŽRK Split i to od 2003.-2006.godine.
U sezoni 2006/07 ponovo se vrača u Katar i vodi RAYYAN SPORT CLAB DOHA QATAR s kojim osvaja kup, te s juniorima prvenstvo Katra.

2008. dolazi u RK Hrvatski dragovoljac

Ante Plazibat
Ante Plazibat

detalj s prvog treninga
detalj s prvog treninga

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online