Tri Plazibata su bila previše za Metković

RK HDRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK METKOVIĆ 1963  36:20 (19:7). U 13. kolu II HRL-Jug sastale su se ekipe RK Hrvatski dragovoljac - Dugi Rat i RK Metković 1963. Ovaj sustret bio je specifičan zbog nekoliko stvari. Po prvi puta u ekipi Dragovoljca našla su se čak tri Plazibata: Trener Ante, zimsko pojačanje Josip te mlađi kadet Mislav (Keđa). Plazibat trio se pokazao kao dobitna kombinacija u ovoj utakmici. A nakon ozljede koljena, te nakon mnogo propuštenih utakmica, u sastavu se našao ''napokon'' i moćni veprić Frane Pleić. Iako ne potpuno spreman za utakmicu, sigurno je bio gladan igre. Ekipa je u nedjelju bila odlično raspoložena, te je u zraku zamirisala prva pobjeda u drugom dijelu ...

Split, SC Gripe, 02.02.2008.
2.HRL-jug, 13.kolo

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK METKOVIĆ 1963   36:20 (19:7)

Gledatelja 70
Suci: Pavić i Torbarina (Zadar)

Piše: Ivan Pleić / rkhd.hr

Iako su neki zabilježili 2 boda i prije samog početka utkmice, sugerirajući na to da mlada ekipa Metkovića nije ravnopravan protivnik, mi smo znali da moramo sa 100% ući u utakmicu, jer nam takvi "unaprijed pobjeđeni" protivnici često zadaju mnogo problema.

Tako je i bilo. Odlična obrana, te brze kontre na samom početku utakmice omogućile su Dugoraćanima da se brzo odvoje na 6 razlike (7-1). Već tada je utakmica bila praktički rješena, ako zanemarimo naše tradicionalne crne rupe u igri. A budući da domaćin nije posustajao razlika se cijelo vrijeme povećavala...

Priliku za dokazivanje su dobili svi igrači. Posebno treba istaknuti da su se oba Plazibata (DEBITANTI U PRVOJ EKIPI) upisali u strijelce. Josip(Plazo) je dao 1 gol na opće oduševljenje dobro popunjenih tribina, dok je mlađi Mislav (Keđa) zabio čak 4.

Solidnu minutažu je zaradio i "rekonvalescentFrane koji ja postigao 2 povratnička gola. Nadamo se da će ih biti još.

Krajnji rezultat utakmice je bio 36:20 (19:7).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Ivanišević, Perić 6, H. Vuković 7, Skender 8, I. Pleić 5, V. Vuković 2, Čulić, J. Plazibat 1, Jerčić, M. Plazibat 4, F. Pleić 2, Pivac 1, Čizmić.
Trener: Ante Plazibat.

METKOVIĆ 1963

Šetka, Jurković 1, Kežić, Zloić, Vulić 1, Brozović 5, Petrov 1, Batinović 9, Ilić 3.
Trener: Nikica Lovrić.

Povezani članci

Who's Online

We have 297 guests and no members online