Županijska liga: pet utakmica, četiri pobjede

RK HDMladi rukometaši Hrvatskog dragovoljca protekla dva vikenda odigrali su četiri utakmice županijske lige i jednu prijateljsku, te su ostvarili slijedeće rezultate:
Kadeti (92):
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA 34:13 (19:8)
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  13:20 (8:9)
Mlađi kadeti (94):
RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA  23:9
(11:5)
RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  25:22 (12:9)
Dječaci (96) – prijateljska:
RK HDRK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  15:32
U nedjelju 12.10. 2008. odigrano je 5.kolo županijske lige u kojem su dugoraćani dvaput (mlađi kadeti i kadeti) visoko porazili vršnjake iz Makarske, dok su idući vikend na gostovanju u Splitu odigrali „polovično“ kontra Splita – EMC. Kadeti su ubilježili sigurnu pobjedu, dok su mlađi kadeti poraženi od jako dobrih splićana. U jedinoj prijateljskoj utakmici dječaci RK Hrvatski dragovoljac, visoko su porazili vršnjake iz Splita …

RUKOMET (M)

Piše: Mislav Plazibat / rkhd.hr
 

Županijska liga 5. kolo

Mlađi kadeti

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA  23:9 (11:5)

Hrv. dragovoljac: Matej Glavaš, Marin Grgat 6, Duje Tafra 6, Nediljko Balić 2, Dino Suša, Antonio Milinović 4, Stjepan Bajkuša 2, Davor Vuković 3, Teo Čaljkušić Ivanović, Matej Jakelić.

Očekivala se utakmice „mačke i miša“, favorizirani dugoraćani prema očekivanju lako su došli do novih bodova sa gotovo rezervnom postavom.

Kadeti

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RK OSEJAVA  34:13 (19:8)

Hrv. dragovoljac: Matej Glavaš, Marin Grgat 5, Duje Tafra 2, Nediljko Balić, Dino Banović 7, Toni Novaković 5, Ante Gale 5, Dino Suša 2, Mirko Ðonlić, Stjepan Bajkuša 1, Ante Jakelić 1, Davor Vuković, Marko Serdarušić 6, Šime Šolić.

Isto kao i mlađi suigrači Kadeti su bez problema pobijedili vršnjake iz Makarske i ubilježili nova dva boda na svoj konto.


Županijska liga 6.kolo

Mlađi kadeti 94

RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  25:22
(12:9)

Utakmicu loše otvaraju, te se Split već na početku odvaja na 2-3 razlike, u jednom trenutku čak 5, ali na poluvremenu je razlika 3 gola.

Drugo poluvrijeme ista slika, puno promašenih zicera, tj. odličnih obrana gostujućeg golmana Šimića, te danas spor protok lopte dugoraćana su odlučili pobjednika.

Momci nisu dali sve od sebe, što je nužno žele li pobijediti ovakvog protivnika, već su pomalo pospano ušli u utakmicu. Pred kraj ipak nekakvi pokušaji da se dođe do izjednačenja, ali nekoliko već navedenih zicera i polukontri ne dobivaju svoj sretni završetak.

Nema se šta reći, naš golman Glavaš može dobiti prolaznu ocjenu, te Banović sa 8 golova. Galinih 6, te Grgatovih 5 nije bilo dovoljno za raspoložene Splićane u čijim se redovima ponajviše istaknuo Milković sa 9, te Maretić sa 5 golova.

Mora se napomenuti kako za nas nije nastupao Šime Šolić, te kako su protivnici poprilično pojačani za dvije nove akvizicije iz Jelse i Solina.

Čestitke Splitu.


EMC Split

Šimić, Bušić 1,Jeličić 3,Milković 9,Mihanović 1,Drnasin, Fistonić 1, Maretić 5, Aljinović, Šolić 1, Grizelj 4.

Hrvatski Dragovoljac

Glavaš, Grgat 5, Pocrnja 1, Balić, Banović 8, Gale 6, Suša 1, Novakovic 1, Bajkuša, Vuković, Milinović, Jakelić, Tafra

Kadeti 92

RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  13:20 (8:9)

Na samom početku utakmice preuzimamo inicijativu i konstantno vodimo 2 do 3 razlike. Iako smo dosta griješili u napadu, sve smo nadoknadili obranom, koju smo igrali jako disciplinirano i čvrsto. Do poluvremena ipak dolazi do pada u našoj igri šta splićani koriste i smanjuju razliku na samo gol.

U drugo poluvrijeme ulazimo bolje, te odmah na početku odvajamo na +3. Kao plod dobre obrane odigravamo nekoliko brzih kontri i bježimo na konačnih 7 golova razlike. Zadnjih 9 minuti u igru je ušao Mirko Ðonlić koji do kraja nije primio ni jedan gol, te je obranio sedmerac i nekoliko zicera.

Šta još reći, osim pohvalit Rošćića koji se, ako ste primjetili, diže iz utakmice u utakmicu, te dokazuje da današnjih 6 golova nije slučajnost.

Danas smo pobjedu osigurali dobrom igrom u obrani, dok je u napadu štekalo. I trener Boško Nazor došao je na svoje, naime njegova glavna uzrečica je „obrana dobiva“.

EMC Split

Gambiroza, Vickov, Pušić 5,Antičević, Bradarić, Maretić, Ivić 1, Munitić 1, Rako 4, Mladinić, Komar, Ivanišević, Šarić, Arar 2.

Hrvatski Dragovoljac

Serdarušić 3, Plazibat 7, Banović 1, Matić, Katavić 1, Ðonlić, Jakelić, Rošćić 6, Bušić, Grgat, Kaša 2, Suša, Pocrnja.

Dječaci

RK EMC–SPLIT – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  15:32

Što reći o utakmici koju su naši dječaci pobijedili 17 razlike. Utakmici u kojoj su naši dječaci više, manje vježbali kontre i polukontre, te su primili ovaj put ipak malo previše golova, za 50 minuta primili su 15, a zabili 32, jednostavno sjajno.

Nikog ne bi izdvajao, svi su briljirali, a da se broj grešaka svede na minimum, ova bi ekipa lako mogla biti među 6-7 najboljih u Hrvatskoj.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 247 guests and no members online