Tokić i Perić donijeli pobjedu

HD - DURK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RKHM DUBROVNIK  30:29 (13:14). U 6.kolu II HRL jug ugostili smo momčad vrlo dobrih rezultata u ovoj sezoni, momčad koja je držala do tada treće mjesto na tablici, te se s pravom dalo naslutiti da se neće lako Dragovoljcima doći do bodova. I zaista bijaše tako u nedjeljnom rukometnomm susretu na domaćem terenu Gripa s Dubrovčanima ...

Split, Mala dvorana SC Gripe, 26.10.2008.
2.HRL-jug, 6.kolo

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RKHM DUBROVNIK  30:29 (13:14)

Tekst: Mislav Plazibat
Fotografije: Ranka Čizmić

Utakmicu opet otvaramo loše. Gosti su uglavnom u prednosti od 1 do 2 pogotka. Tako je bilo cijelo prvo poluvrijeme. Napad je kako tako funkcionirao, zahvaljujući najboljem igraču utakmice Tokiću, ali obrana je zaista izgledala loše. Teško smo pokrivali njihovu desnu stranu, te su nam uglavnom stvaranjem viška igrača zabijali lagane golove sa krila, ali i iz polukontri.

Do kraja poluvremena nismo se puno odmakli, već samo uspijevamo smanjiti na -1, pogotkom već spomenutog Tonija Tokića. U svalačionici pada dogovor da idemo po pobjedu, te da se nećemo tek tako prepustiti bodove gostima.

I krenuli smo po pobjedu... U nastavku ulazimo puno agresivnije i jače. Na početku ostvarujemo seriju 8:3, te se odvajamo na 4 pogotka prednosti.

Malo pomalo ta se prednost povećavala, ali ne značajno. Uglavnom, imali smo napad za šest razlike koji nismo iskoristili, nakon čega gosti uzvraćaju serijom od 5:0, te vraćaju stvari na početak (25:25).

Ipak, uspijevamo vratiti mir u naše redove, te zadnjih 10-ak minuta odigravamo kako znamo što rezultira vodstvom od 1-2 razlike.

Na taj način osigurali smo važnu pobjedu koja nas je priključila vrhu prvenstvene tablice.

Kod naših igrača istaknuo bih Tona Tokića sa 12 prekrasnih golova i što je još fascinantnije da čovjek nije nijednom promašio (brilijantno). Rijetko se tako što događa.

Naravno, sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu je i Marko Perić koji je zabio također velik broj golova, njih čak 10 i to uz visoki postotak realizacije.

Kod gostiju bolji od ostalih bili su Vegar, Bušlje i Penava.

Mjesta za napredak u našoj igri ima i u obrani, i u napadu. Sigurno će to trener Plazibat znati unaprijediti i dobro nas pripremiti za slijedeće teško gostovanje u Sinju protiv "preporođenog" Kamička koji je u prvih šest utakmica ostvario pet pobjeda i pravi je "hit prvenstva".

U svakom slučaju u Sinj idemo odigrati rasterećeni, a kad je tako onda je sve moguće...


RK Hrvatski Dragovoljac

Ivanišević J., Serdarušić, Plazibat 2, M.Perić 10, Ivanišević A., Skender 2, Pleić 2, Vuković, L.H.Perić 1, Čulić, Tokić 12, Kaša, Štrljic 1, Čizmić


RKHM Dubrovnik

Kamber,Bandur 2,Majčica,Čustović 1,Lučić 2,Hiltner,Ivanković 3,Vegar 5,Bušlje 8,Muhobarac,Luburić 3,Penava 5
 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online