Rukomet (M): Nezasluženi poraz u Sinju

RK KAMIČAK  -  RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 31:27 (16:17). Odavno nismo izgubili utakmicu koju smo igrali toliko srčano i borbeno kao što smo u subotu poslijepodne izgubili derbi ovoga kola na vrućem gostovanju u Sinju kod KAMIČKA. Ma, da nismo stvarno svi, od prvog do zadnjeg, dali sve od sebe, ne bi mi bilo ni upola žao, niti bi sad jadikovao. Baš zato nekako i danas, četiri dana poslije ovog okršaja, ćutin neki žal u sebi. A tko zna kako bi sve završilo da na konačan rezultat nisu utjecali i neki drugi faktori, osim nas dviju ekipa i naše igre. Vjerujte mi, zgražali biste se nad nekim nerukometnim stvarima koje smo doživjeli u subotu i pitali biste se imali sve ovo skupa ikakvog smisla ...

2.HRL-jug, VII. kolo
Sinj, Sportska dvorana Sinj,
08.11.2008. 16.00 h

RK KAMIČAK  -  RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 31:27 (16:17)

Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr

No, dobro... Ostavit ću se ja reflektora i sudaca i vratit ću se osvrtu na igru u Sinju. Ušli smo jako, željno i borbeno u igru od prve sekunde dvoboja. Baš onako kako je trener Plazo to i zahtjevao od nas u pripremi utakmice.

Iako se protekla dva tjedna nije bogzna kako treniralo, ponajviše zbog naših nedolazaka, a onda i zbog loših vremenskih uvjeta, neki veći problemi u našoj igri se nisu vidjeli. Pogotovo u igri u napadu! Iako smo imali par tehničkih pogrešaka, uglavno smo bili neumoljivi.

Još da smo malo žešće igrali i obranu, sigurno bi na poluvrijeme rezultat bio puno veći u našu korist od ovog – 16:17!

Tijekom odmora smo se u svlačionici lijepo hrabrili i bodrili, jesmo nešto i žugali, ali pozitivna atmosfera se mogla „osjetiti u zraku“.

No, čim smo se vratili na teren za započeti i drugo poluvrijeme, problemi! U dvorani su se ČUDESNO UGASILI svi reflektori i start je morao biti odgođen.

Hlađenje mišića i povečavanje nervoze potrajali su još cijelih 15 minuta i onda su reflektori odjednom proradili, dok je cijelo vrijeme u cijelom objektu ove dvorane bilo struje! Uistinu, u najmanju ruku, ZANIMLJIVO!

Da stvari budu još zanimljivije, pobrinuo se mladi sudački par iz Zadra.

Samo ću vam iskazati ovaj podatak: u prvom poluvremenu po jedno isključenje sa svake strane – suđenje odlično; u drugom poluvremenu 16 minuta isključenja za HD, a 0 minuta za Kamičak, 4 dosuđena sedmerca za domaćina, 0 dosuđenih sedmeraca za goste!!! Kvalitetu suđenja procijenite sami!

I, onda, kako dobiti utakmicu u kojoj više od pola drugog poluvremena igraš s igračem manje!?

Odgovor je jasan: NIKAKO!

Tako je i bilo. Iako smo dali i zadnji atom snage, rezultat jednostavno nismo mogli preokrenuti u našu korist. Završilo je s po nas tužnih – 31:27.

Za kraj bi još samo želio napomenuti kako ne želim da ovaj moj članak ispadne kao nekakva žalopojka, ali mi se činilo da nakon sedam odigranih kola neke stvari jednostavno treba napokon iznijeti i spomenuti! Pa kome bilo drago, a kome krivo!

Jer rukomet se ne igra radi sudaca i novaca, već iz ljubavi i radi druženja i prijateljstava! Molio bih da to svi zapamte! I oni s većim utjecajem, i oni bez utjecaja!

Živili mi 100 godina!


R.K. „KAMIČAK“  SINJ

P. Stupalo, J. Boškin (7), J. Vučić, A. Pavić, A. Blažević, I. Grubišić Čabo (4), T. Masnić, N. Vuković (2), D. Šimleša (1), S. Pletikosić (9), I. Vladović (3), I. Miloš (5), I. Radović, M. Cvitković.
Trener:  Ivo Vukasović
Sl. Predstavnik:  Zdenko Boškin
Isklučenja:  2 min
Sedmerci:  4/4


R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“
    

Joško Ivanišević, M. Serdarušić, M. Plazibat (1), M. Perić (10), Antonio Ivanišević, Jere Ivanišević (1), M. Skender, F. Pleić (4), L. Perić (1), S. Čulić (1), T. Tokić (5), M. Štrljić, M. Pivac (4), A. Čizmić.
Trener:  Ante Plazibat
Sl. Predstavnik:   Joško Čizmić
Tehniko:  Darko Utrobičić
Isklučenja:  18 min
Sedmerci:  2/2

Povezani članci

Who's Online

We have 364 guests and no members online