RK HD: Dvije bitne prvoligaške pobjede naših mladih rukometaša

kadeti RKHDRK OGULIN - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  17:23 (8:9). RK KARLOVAC - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  23:24 (10:14). Na teško gostovanje u Ogulin, kod rukometnih kadeta RK Ogulin i RK Karlovac smo krenuli sa imperativom osvajanja nova dva boda. Išli smo na pobjedu protiv Ogulina, a protiv Karlovca šta bude. Uspjeli smo pobijediti obje ekipe, što nam je nakon prošlog kruga prve hrvatske rukometne kadetske lige (da, Kraljevi Asfalta igraju prvu ligu!) dodatno podiglo samopouzdanje i što je još bitnije, udaljilo nas od dna tablice ...

Ogulin, SD "Ogulin", 15.02.2009.
1.HKRL, 9.krug

kadeti RKHD


RK OGULIN - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  17:23
(8:9)

Piše: Mislav Plazibat / rkhd.hr

Nakon neprospavane noći i dugog putovanja bilo je za očekivati da se u utakmicu neće ući maksimalno skoncentrirano.

kadetiManjak koncentracije spriječio nas je u stvaranju razlike već na samom početku. Igramo loše, te na poluvrijeme odlazimo sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme se brzo odvajamo na 4 pogotka prednosti, te tu prednost čuvamo do kraja utakmice. Igramo više-manje gol za golom, te ne dopuštamo domaćinima da se približe.

Na kraju sasvim zasluženih +6 za nas. Poseban obol ovoj pobjedi svojim obranama dao je vratar Ante Bušić, bravo Ante!

RK OGULIN
Badanjak 1, Vrbanić, Gasi1, Stipetić 5, Matković 5, Marković, Vuković, Sabljak 4, Vučić, Stošić 1

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Plazibat 10, Knezović, Banović 3, Matić, Katavić, Jakelić, Ðonlić, Mekinić 1, Roščić 3,Busić, Šolić, Kaša2, Štrljić 4


RK KARLOVAC - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  23:24
(10:14)

Utakmica u kojoj su karlovčani bili apsolutni favoriti. Pokazali smo kako se možemo nositi i sa jakim ekipama. Iako na tablici Karlovac nije tako jak, u stvarnosti je puno jači, te ima čak 3 hrvatska reprezentativaca .

Za razliku od prve, ovu utakmicu započinjemo čvrsto i koncentrirano, igra se gol za gol sve do 5-5, kad prelazimo u prvo „osjetljivije“ vodstvo od 2 razlike. Držimo prednost te je čak uspijevamo i povećati do kraja poluvremena na +4.

Drugo poluvrijeme ulazimo s malim grčom, ali i dalje igramo čvrsto. Ipak, malo po malo karlovčani pritišću, te dolaze do 18:18. Uspjeli smo skupiti snage i sa dva uzastopna pogotka održati prednost do pred sam kraj, kada se domaći vračaju na 23:23. Tada zabijamo odlučujući gol, a karlovčani imaju posljednji napad u kojem su uspjeli izboriti sedmerac.

Kada smo pomislili da smo ostali bez boda, naš golman Miki odlično je reagirao i obranio, te nam tim potezom donio vrlo važnu, ali ipak zasluženu pobjedu.

Danas je presudila želja za pobjedom koje smo imali puno više od neraspoloženih Karlovčana.

RK KARLOVAC
Bitak,Marić 2,Matašić,Gojak,Smojver 2,Perajica 1,Gojković 1,Prezelj,Obranović 6,Bacić 2,Bozić 4,Petrović,Rozić 2,Cvitković 3

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Plazibat 11,Knezović,Banović 4,Matić,Katavić,Jakelić,Ðonlić,Mekinić 3,Roščić 2,Bušić,Šolić 2,Kaša 1,Štrljić 1


kadeti RKHD

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and one member online

  • admin