Rukomet (Ž): Pobjedile i Zadranke

orkanašiceorkanašiceHRK ORKAN - ŽRK ZADAR 21:20 (11:14). Rukometašice Orkana osvojile su još dva bitna boda. Ovaj put ohrabrene dobrom igrom iz prošlih utakmica krenule smo na susret sa Zadrom. Osjećala se nervoza prije početka utakmice, ali nismo dozvolile da nas gošće iznenade iako se i to moglo dogoditi. Prvi napad imaju gošće. Nismo se još dobro ni namjestile u obrani a gošće su krenulue furiozno sa centra da nismo uspjele reagirat. Već po tome znale smo da će Zadranke pokušati nametnuti visoki ritam... Igramo strpljivo, ali gošće ipak stvaraju prednost od 3 pogotka s kojom se odlazi na poluvrijeme. Ta prednost nije toliko zasluga njihove dobre igre nego naše nesigurnosti u realizacije sedmeraca kojih smo samo do poluvremena promašili čak četiri ...

SPLIT – SC Gripe, Gledatelja 100 bučnih.
2.HRL-a jug, 15. kolo

ORKAN - ZADAR 21:20 (11:14)

Piše: Daniela Čulić

orkanašiceU svlačionici se malo smirujemo, hrabrimo i odlučno ulazimo u drugo poluvrijeme, tako odlučno da u sljedećih nekoliko napada sustižemo rezultat (14:14) i nastavljamo tako i dalje do prednosti od 3 gola (18:15)!

suciTada suci rade veliku grešku i ne dosuđuju očiti sedmerac na Meri Tomić (ex. Pocrnja), a zatim sude prijestup Mirji Ercegović koji su samo oni u dvorani vidjeli, i umjesto da odemo na 4 prednosti, gošće dolaze samo na gol zaostatka.

U 59. minuti utakmice rezultat je poravnat, 20:20. Imamo zadnji napad i 30 sekundi do kraja. Strpljivo stvaramo šansu za Ercegovićku, ali ona iz teške pozicije pogađa vratnicu. Božana lovi odbijenu loptu, protivnička igračica radi prekršaj za sedmerac doslovno u zadnjoj sekundi utakmice.

orkanašice

Međutim koliko nam je drago zbog sedmerca i prilike za pobjedu toliko smo i nervozne jer nakon promašenih 6 sedmeraca više niko nije siguran u relaizaciju.

orkanašice

Ipak odluka pada na najiskusniju Ercegović koja je naš najčešći izvođač i ovaj put sigurno postiže gol za pobjedu.

orkanašice u zagrljaju

Na terenu ludilo, jednom da i mi imamo malo više sreće od drugih...

navijači

Posebno bi pohvalila navijače koji su bili uistinu glasni i u velikom broju (za naše utakmice).

navijači

Kod gostiju više od ostalih pokazale su Josipa Smoljo (obranila 7 sedmeraca i još puno toga), te najefikasnija Kristina Zorić sa 7 pogodaka.

Kod domaćih po sedam pogodaka postigle su Meri Tomić i Mirjana Ercegović, a Daniela Čulić iznudila je 7 sedmeraca (nemoš virovat sve u znaku 7).

navijači

Ovo je bila pobjeda kolektiva u kojoj je svaka igračica dala svoj obol pobjedi.

navijači

Idući tjedan čeka nas teško gostovanje u Metkoviću koji je uvijek neugodan kad igra kući, ali mi ćemo dati sve od sebe, pa šta bude...


orkanašiceORKAN: Kačunić, Jelčić, Caktaš 1, Tomić 7(3), D. Banović, Čulić 2, Ercegović 7(3), Čepić 3, M. Banović, Zaratin 1, Žilić
Trener: Viktor Anušić

ZADAR: Smoljo, Zorić 7(3), Morina, Šare, Knežević(2), Jurčević, Rončević, Hrboka, Pinčić(4), Bokanović(4), ,Bilaver, Maruna, Stojanov (3)


Suci: Mario Lovaković i Joško Perak oba Split

Sedmerci: Orkan 12(6), Zadar 3(3)
Isključenja: Orkan 16 minuta, Zadar 14 minuta.


navijači


Povezani članci

Who's Online

We have 89 guests and no members online