Rukomet (M): CO Zagreb prvak, Dragovoljci četvrti

mlađi kadeti RK Hrvatski dragovoljac Dugi RatDok 'Riječanin' Čara ne napiše par rečenica o rukometnoj završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete pročitajmo što je o riječkiom rukometnom vikendu s osvrtom na naše mlade dugoratske rukometaše napisao Juraj Radovčić s Rukometnog portala... Utakmice poslijednjeg dana turnira na Završnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadete, obilovale su izjednačenim susretima i nakon uzbudljivih završnica, i čak izvođenja sedmeraca dobiven je pobjednik između momčadi Pećine i Dubrave (Zagreb). Pobjednik je zasluženo postao CO Zagreb, koji je u poluzavršnici nakon neriješenog rezultata u prvom poluvremenu ipak pobijedio ekipu Hrvatskog Dragovoljca iz Dugog Rata. U borbi za brončane medalje Dubrava je pronašla snage za pobjedu nad Hrvatskim Dragovoljcem, a zlatne medalje su uzeli mladi kadeti CO Zagreb, koji su u odlučnom susretu uspijeli uzvratiti domaćem sastavu Pećine (koji je postigao jedinu pobjedu nad pobjednikom turnira) za poraz u razigravanju po grupama. Pećine je dobilo prvo poluvrijeme, ali u nastavku mladi zagrebaši odigrali su u pojačanom tempu, postigli vrijednu pobjedu i podigli pobjednički pehar...

RUKOMET, MLAÐI KADETI

RK HDPiše: Juraj Radovčić / Rukometni portal
Izvor: Rukometni portal


Poseban osvrt zavrijeđuje momčad Hrvatskog Dragovoljca iz Dugog Rata, koja u svojem mjestu nema rukometne dvorane, već moraju prilagodbu za rukometni teren tražiti u Solinu ili Splitu.

U posljednje četri godine igrali su među četiri najbolje momčadi, a od toga tri puta su pobijeđeni u  poluzavršnici od ekipe CO Zagreb, odnosno jednom su došli u finale i postali prvaci države.

Šteta što ovaj vikend nisu bili u punom sastavu, jer je nedostajao Marin Grgat, sa čijim udjelom bi sigurno bili jači..

U svakom slučaju rezultat nadmašuje mogućnosti  nadarene mladeži i vrijednih stručnih djelatnika  iz borbenog malog dalmatinskog mjesta Dugi Rat.
 

Mlađi kadeti Hrvatskog dragovoljca Dugi Rat
Mlađi kadeti Hrvatskog dragovoljca


Predstavnici Moslavine odigrali su sa suparnicima iz Čakovca  susret, kao i njihovi seniori u Premier ligi. Ivanec neprestano školuje nova godišta mladih rukometaša, u izjednačenoj utakmici pobijedili su mlađe kadete prvoligaškog kluba Osijek, i  ne zaboravimo da su oni bili prvaci Hrvatske, mlađih kadeta na prvom prvenstvu koje je održano u Umagu 1992.godine.

Drugi klub iz zagrebačke Dubrave pobijedio je Kozalu, ali za utjehu nije imao sportske sreće u ostalim susretima, jer među ostalim rezultatima imaju pobjedu nad  viceprvakom prvenstva.

Cetinka iz Trilja pobijedila je predstavnike iz Splita, i pokazala da trener Alfirević i drugi uvijek uspješno odgajaju nove generacije  mladih rukometaša, tako da nije slučajno da imaju odličnu seniorsku momčad, koja je kandidat za prelazak slijedeće sezone u viši takmičarski razred .
 

Rezultati četvrtog dana prvenstva - 24.05.2009.

Poluzavršnica prvenstva

Pećine - Dubrava  19:19(8:9)nakon kaznenih udaraca 22:21
CO Zagreb - Hrv.Dragovoljac 26:16 (15:15)

Utakmica za XI.mjesto-Cetinka:EMC Split 24:17 (9:9)
Utakmica za IX mjesto-ZG Dubrava:Kozala 23:19 (11:7)
Utakmica za VII mjesto-Ivančica:Osijek Elektromodul 21:20 (11:10)
Utakmica za V mjesto-Moslavina:Perutnina Pipo IPC 18:16 (12:7)
Utakmica za III mjesto: Dubrava - Hrv.Dragovoljac  24:16 (12:9)

Utakmica za I mjesto: 

CO Zagreb - Pećine  24:20 (7:10)

CO Zagreb

Žibrat, Ćosić 2, Šimac 1, Čuić, Šebetić 12, Radošević 2, Jotić, Lešnjaković, Grginović, Pajk 1, Radić 2, Roginić, Mihić 3, Pondeljak, Fratarić, Palović.
Trener:Andrija Nikolić.

Pećine

Mrakovčić 6, Šunjić 3, Lukačić 3, Štefančić 3, Klić, Stipčić 5, Rogić, Baretić, Acalinović, Matošević, Rončević, Mandekić, Baričević, Ravlić, Matej Briški, Franko Briški, Karaula.
Trener:Jerko Dika.

Najuspiješniji pojedinci prvenstva:

Najbolji igrač:Luka Šebetić (CO Zagreb)
Najbolji strijelac:Luka Šebetić (CO Zagreb)
Najbolji vratar:Raul Baretić (Pećine)

Najbolja sedmorka prvenstva:

Vratar:Raul Baretić (Pećine)
Lijevo krilo-Lovro Mihić (CO Zagreb)
Lijevi vanjski - Šime Šolić (Hrv.Dragovoljac)
Srednji vanjski-Kristijan Volar (Dubrava)
Desni vanjski-Luka Mrakovčić (Pećine)
Desno krilo-Ivan Vida (Dubrava)
Pivot-Sruk Davor (Moslavina)

Završni  poredak prvenstva:

1. RK CROATIA OSIGURANJE (Zagreb)
2. RK PEĆINE (Rijeka)
3. RK DUBRAVA (Zagreb)
4. RK Hrvatski Dragovoljac (Dugi Rat)
5. RK Moslavina(Kutina)
6. RK Perutnina PIPO IPC(Čakovec)
7. RK Ivančica(Ivanec)
8. RK Osijek Elektromodul(Osijek)
9. RK ZG Dubrava(Zagreb)
10. RK Kozala(Rijeka)
11. RK Cetinka( Trilj)
12. RK EMC Split(Split)

Prve tri momčadi nagrađene su medaljama i peharima, a ostali učesnici plaketama. Najuspiješniji pojedinci i postava prvenstva  nagrađeni su praktičnim nagradama i sportskim obilježima.

Odličnu organizaciju  prvenstva  izvršili su sportski djeljalatnici na čelu sa neumornim Tomislavom Kruljac.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 408 guests and no members online