Konoba Ćaća i TO Ignacio pobjednici 4. Revijalnog vaterpolo turnira Šušur

Nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu u lutriji peteraca ove godine je napokon uslijedilo zasluženo slavlje i osvajanje prvog naslova za ekipu Konoba Ćaća i TO Ignacio na tradicionalnom omiškom revijalnom vaterpolo turniru "Šušur". Za pobjedničku ekipu nastupali su: Ante Tomasović, Ivan Novaković, Ante Šodan, Meho Nović, Marko Josip Šodan, Marin Tomasović, Tonći Rivarolli, Mateo Budoš, Tomislav Novaković, Josip Križanac i Dominik Tomasović. No krenimo redom u ovom osvrtu na "Šušur", najprije s utakmicama polufinala..

4. Revijalni vaterpolo turnir "Šušur" Omiš

Piše: Sveto Dobrota / VK Omiš

POLUFINALA

Bagulin & Milo - Ćaća & Ignacio 5:11 (0:2, 1:2, 3:3, 1:4)

Ove godine oslabljeni Bagulin & Milo za neigranje nekoliko standardnih prvotimaca (Stipe Kadić, Alen Novaković,..) nije imao šanse protiv plivački spremne ekipe Ćaće & Ignacio. Zbog pravila igranju 3 profesionalna igrača Bagulin & Milo su jedan dio imali i igrača više, ali na kraju nisu uspjeli to iskoristiti pa su igrači Ćaće uspješno prošli u svoje drugo uzastopno finale..

Turjun & Bastion - Desperado & Babilo 11:7 (3:1, 1:2, 4:2, 3:2)

Prošlogodišnji pobjednici ekipa Desperada je ovog puta bio u ekipi s Babilom, ali ovog puta to im nije u igralištu bilo sretno. Turjun & Bastion su od početka kontrolirali susret i pokazali su veću želju za ulazak u finale (svoje prvo). Na kraju s nekoliko golova raspoloženog Katičića to su i ostvarili.

Utakmica za 3. mjesto

Bagulin & Milo - Desperado & Babilo 6:4 (1:2, 1:0, 2:1, 2:1)

Utakmica za treće mjesto "Šušura" ponudila je borbu prethodna dva pobjednika ovog turnira. Ove godine ih nije išlo, ali uvijek postoji prilika  za popravak dogodine. Na kraju Bagulin & Milo je bio svježiji i nakon zaostatka u prvoj četvrtini okrenio susret u svome smjeru i na kraju slavio s 2 gola razlike i time osvojio 3. mjesto.

Konoba Ćaća i TO Ignacio pobjednici 4. Revijalnog vaterpolo turnira Šušur

FINALE

Ćaća & Ignacio - Turjun & Bastion 9:6 (1:2, 2:0, 1:3, 5:1)

Utakmica dostojna finala s brojnim preokretima i lijepim potezima. Ćaća & Ignacio su iskoristili dulju klupu i tek minut prije kraja uspjeli slomiti otpor ove godine raspoloženih Turjun & Bastion. Tako je ekipa Ćaća & Ignacio osvojio svoj prvi naslov i dogodine će imati priliku biti prva momčad koja je uspjela obraniti naslov. Turjun & Bastion je ušao u svoje prvo finale i sigurno će se nadati scenariju kao Ćaća & Ignacio koji su nakon gubitka u finalu dogodine slavili.

Za pobjedničku ekipu Ćaća & Ignacio nastupali su: Ante Tomasović, Ivan Novaković, Ante Šodan, Meho Nović, Marko Josip Šodan, Marin Tomasović, Tonći Rivarolli, Mateo Budoš, Tomislav Novaković, Josip Križanac i Dominik Tomasović.

Čestitke pobjednicima i velike zahvale svim igračima ovogodišnjeg Šušura! Vidimo se i dogodine u Omišu!