Korenat bolji u 'rukometu' na vodi

KorenatvaterpoloKORENAT - PUČIŠĆA 19:15 (4:1, 7:6, 3:6, 5:2). Nije baš uobičajeno da vaterpolo utakmica završi ovako visokim, rekli bismo rukometnim rezultatom. Čak 34 gola(!) vidjela je dugoratska publika među kojoj je bila i jedna oveća grupa gostujućih navijača. Konačan rezultat najbolje govori o igri obrana (a i oba vratara nisu imala svoju večer). Dakle, igralo se - "run & gun"! Korenat je vodio cijelim tijekom utakmice s dva i više golova razlike tako da pobjeda i nije dolazila u pitanje, no znajući mentalitet domaćih vaterpolista (slučaj Rogotin) klupa i trener Delaš, a pogotovo pomoćni trener Slobo bili su itekako na oprezu ...


III HVL

NA ORIJU PALI I BRAČANI

Korenat bolje 'puškarao'

Piše: Mladen Banović

Gosti su plitkom obranom zatvorili sidruna Ivana Delaša, što su izvana iskoristili raspoloženi strijelci Dražen Kujačić (7 pogodaka) i Stipe Kadić (5). Vrlo dobri su bili Boris Odak (3), napokon odmorni Boris Tomas, te kapetan Ivica "škver blues" Kalina (2), a raduje i "povratak" Srđana Grzunova.

U redovima PUČIŠĆA najubojiti su bili Čorušić (6) i Perić (5) pogodaka.

Ovo je bila posljednja prvenstvena utakmica vaterpolista KORENTA u ovogodišnjoj III HVL, skupina Split. Dugoraćani su na tablici lige zauzeli vrlo dobro drugo mjesto, propustivši ispred sebe samo iskusnu ekipu DUPINA (a i nju su pobjedili u Oriju).

Čestitamo našim vaterpolistima na uglavnom vrlo dobroj igri ove sezone, te pobjedniku lige, vaterpolistima Dupina! U juniroskoj konkurenciji najbolji su mladići Pučišća, koji su i jučer to dokazali pobjedom nad našim juniorima(10:15). Bravo Bračani! Čestitamo i našim juniorima i mlađim kadetima na odličnoj sezoni u III HVL.

Uskoro iz pera našeg lucidnog komentatora Slobodana Tomića možete očekivati "zagubljeno" izvješće o utakmici s Omišom, te uvijek rado čitani i još više komentirani osvrt na igru i rezultat vaterpolista Korenta u ovoj natjecateljskoj sezoni...


Korenat logoVK KORENAT

Hrvoje ARMANDA, Miljenko VUKO, Ivan KADIĆ, Ivan DELAŠ (1), Boris TOMAS (1), Dražen KUJAČIĆ (7), Ivica KALINA (2), Boris ODAK (3), Stjepan KADIĆ (5), Marin TERZIĆ, Srđan GRZUNOV, Dragan SARAČ

Trener: Zdravko Delaš


VK PUČIŠĆA

Vulić, Martinić L., Eterović, Stančić, Bezmalinović (2), Orlandini, Matijašić, Mihaljević, Čorušić (6), Perić (5), Nižetić, Martinić M., Kalebić (2)

Trener: Mirsad Zajmović


vaterpoloLiga je gotova, ali daleko od toga da je gotovo i s vaterpolskim uzbuđenjima u Portu Orij. Već u subotu (po najavama) očekuje nas iznimno uzbudljiva završnica igre s loptom u moru, među lokalnim vaterpolistima poznatijom pod nazivom "Na guze" za koju se u Portu marljivo treniralo i "puškaralo" cijelo ljeto.

Uskoro nam dolaze na pripreme i pomladak kluba ASV "Wien" iz Beča, prvaka Austrije u vaterpolu, koji tradicionalno dio priprema za novu sezonu vrše u Dugom Ratu sparirajući s dugoratakim vaterpolistima.

Očekuje nas i otvoreno prvenstvo Dugog Rata u vaterpolu za mlađe kadete, turnir "DUGI RAT 2009", te pregršt ostalih sportskih uzbudljivosti, a valjda i još koja fešta na Portu Orij...

Uskoro iz pera našeg lucidnog komentatora Slobodana Tomića možete očekivati i "zagubljeno" izvješće o utakmici s Omišom, te uvijek s nestrpljenjem iščekivano štivo - osvrt na igru i rezultat vaterpolista Korenta u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Do čitanja!

Živili i plivali!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 279 guests and no members online