Regata: Kup sv.Ante Podstana 2020

Na blagdan Svetog Ante opet je, i to po 15. put, bilo zanimljivo u Mutograsu, u Općini Podstrana, gdje se obilježava "morski" blagdan ovog popularnog sveca. Naime, jedriličari JK Podstrane proslavu nebeskog zaštitnika provedu na moru, na regati "Kup sv. Ante Podstrana 2020.", te je cijeli dan ispred klupskih prostorija u Mutograsu veselo. Ili zbog dječje cike i šušura prije nego što mali kormilari isplove na more, na regatu, ili zbog glazbe DJ Jasmina ili pak zbog odraslih koji su tog dana tek logistika mladim jedriličarima.
- Klub ima 16 godin', a regata je tu 15 punih! Danas smo već imali daske, ono veslanje na SUP-u, njih 15 je isplovilo i eno prvih na papir. Zatim naša dica u malim brodima, i onda laseri, pa druženje – na hrvatskom jeziku, iako s padežima i nije baš na "ti", opisuje novinarima Slobodne Dalmacije što se to sve događa na moru, tajnik kluba Mark Geurts, Belgijanac koji je sa suprugom Kikom, već 17 godina stanovnik Podstrane, a sve zbog jedrenja na dasci.
Došli su za dobrim "spotom", dobrim mjestom za surfanje i tako ostali, pa im je i 10-godišnji sin Josip, samo nastavio obiteljsku tradiciju – i on jedri, ali se bavi i judom. A oca Marka mu svi u Podstrani itekako poznaju jer je on Podstranac, ono spoj "pod" i "stranac"! I svi troje žive za jedriličarski klub, koji aktivnu ljetnu sezonu upravo započinje regatom "Sv. Ante". Te djeca u klasi "optimist", u omiljenim "kadicama", zajedre svoje plovove, a među malim Podstranjanima u goste im dojedre i Splićani iz JK Labuda, pa Mornara i Zente, kao i susjedi iz JK Orišca iz Dugog Rata...

Izvor: Slobodna Dalmacija

PROČITAJ VIŠE...

Regata: Kup sv.Ante Podstana 2020

Povezani članci

Who's Online

We have 139 guests and no members online