Tomislav Čikotić viceprvak Europe u low-kicku

Tomislav ČikotićNa WAKO Europskom kickboxing prvenstvu za seniore koje se u disciplinama light contact, low kick i K1 style prošlog tjedna održalo u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, nastupio je i hrvatski reprezentativac Tomislav Čikotić, član i trener u dugoratskom Kickboxing klubu "Dalmacija". Tomislav je nakojn odličnih borbi i pobjeda zaustavljen tek u finalu kategorije light contact do +94 kg. Bolji od njega bio je Slovenac Mitja Potočnik (3:0). Čestitamo Tomislavu na osvojenom drugom mjestu i srebrnoj medalji na EP! ...


WAKO KICKBOXING EURO 2010.

Izvor: Croring.com

Light contact, +94 kg - 1/8 finala
John Narvefors (Swe) i Tomislav Čikotić (Cro) - 3:0

Svoju prvu borbu u osmini finala pobijedio je Tomislav Čikotić, te se u četvrtini finala susreo sa Mađarom Csaba Pödörom.

WAKO KBK EURO 2010

Light contact, +94 kg - 1/4 finala
Csaba Pödör (Hun) i Tomislav Čikotić (Cro) - 1:2

I u drugoj današnjoj borbi Čikotić je zabilježio pobjedu. Ovom pobjedom Čikotić je osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale.

U polufinalu Čikotić će se susresti s Poljakom Michalom Wselakom - nositeljem skupine i brončanim s prošlogodišnjeg Svjetskog i s prije dvije godine Europskog prvenstva.

Tomislav Čikotić se plasirao u finale skupine preko 94 kg nakon tri borbe. U četvrtak je pobijedio Šveđanina i Mađara, a u petak je bio bolji od ogromnog Poljaka Michala Wselaka, favorita skupine.

Light contact, +94 kg, 1/2 finale
Tomislav Čikotić (Cro) - Michal Wselak (Pol) - 3:0

Bez obzira što se radi o light contactu, borba je bila vrlo "tvrda" - kako i priliči momcima od dva metra i sto kilograma.

Tomislav Čikotić je jednoglasnom odlukom sudaca svladao poznatog poljskog borca koje je već dugi niz godina u vijek u vrhu svjetskog i europskog light contacta.

Ovom pobjedom Tomislav je osigurao srebrnu medalju i plasirao se u preksutrašnje finale.

Tomislav je polako gradio prednost, ali Poljak ga stalno sustizao. Naš reprezentativac je pokušavao održati distancu udarcima "prednjom" rukom i nogom, a suparnik se zaletavao i izguravao Tomislava s borilišta.

Pred kraj treće runde do izražaja je došla bolja tjelesno pripremljenost našeg borca. Poljak je dva puta pao i simulirao ošamućenost, ali mu suci nisu povjerovali te su bodovali 11:10, 12:9 i 10:8.

Pobjedom 3:0 nekadašnji svjetski juniorski prvak Čikotić se u subotu u finalu sastaje sa Slovencem Mitjom Potočnikom.
 

Finale, light contact, muški, +94 kg:
Mitja Potočnik (Slo) - Tomislav Čikotić (Cro) - 3:0

Ovom izgubljenom borbom Tomislav Čikotić ostao je na jučer osvojenom drugom mjestu, i osvojio je srebrnu medalju.

I ostali Hrvatski borci bili su uspješni, pa se naša reprezentacija iz Azerbejdžana vraća s pregršt medalja. Momci i cure su osvojili 4 zlata, 4 srebra i 4 brončane medalje!
 

WAKO KBK EURO 2010

Povezani članci

Who's Online

We have 467 guests and no members online