Priko 2011: 'Rođaci' bliži bulinu od boćara 'Sv.Ante'

Boćanje na PrikuTradicionalni turnir u boćanju "Priko 2011", koji se održava u sklopu proslave blagdana Sv. Petra, nebeskog zaštitnika desnog pritoka rijeke Cetine, jedan je od najboljih, ako ne i najkvalitetniji turnir u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pa i dalje. Ovoga puta oko zoga se okupio 128 ekipa na potezu od Čapljine, Mostara, Imotskoga, Omiša, Splita, Kaštela, Trogira, pa sve do Šibenika... U velikom finalu ekipa "Rođaci" iz Splita, u sastavu: Veljko Maretić – Vele, Anđelko Maretić – Čole i Ivan Kapitanović – Buđa je pred tisuću okupljenih gledatelja pobijedili su rezultatom 2-1 (10:16, 16:11 i 16:7) Trogirsku ekipu "Sv. Ante" koja je nastupila u sastavu; Ante Ilić, Petar Crljan, Tomislav Plazonić i Ante Božić. Treće i četvrto mjesto podijelile su ekipe "Obrt Mario" i Caffe bar "Magla", rezultat 2-0 (16:6, 16:9). Pehare i novčane nagrade uručio je legendarni igrač balota i boća Milan Mladin – Bili, predsjednik Športskog društva "Priko" ...

PRIKO

Ekipa 'Rođaci' bliži bulinu od boćara 'Sv.Ante'

Boćanje na Priku

Tekst i slike: Davor Grgat

Glasovima publike, za najboljeg igrača turnira proglašen je Veljko Maretić - Vele, a sudili su: Ivica Vujević i Jozo Čagalj.

Boćanje na Priku

Uz pečeno meso s gradela, dobru kapljicu, te muziku, druženje boćara potrajalo je do kasno u noć. Još jedan nezaboravan turnir na Priku!

Boćanje na Priku
Boćanje na Priku