Mjesec sporta u Dugom Ratu: Regata, treking, fešte rukometa i malog baluna

Travanj je u općini Dugi Rat, na inicijativu donačelnika Damira Ivaniševića, kojega smo prije dva ljeta predstavili kao plivačkog maratonca koji je preplivao Brački kanal, proglašen mjesecom sporta. Pa je, baš tako, “Travanj, mjesec sporta”, nazvani cjelomjesečni program začinjen različitim sportskim događanjima. Prošlog vikenda, 5. i 6. travnja, na rasporedu je bila Jedriličarska regata svetoga Josipa u organizaciji lokalnog Jedriličarskog kluba “Orišac” iz Dugog Rata, a u subotu 12. travnja održati će se 4. Jesenice treking, memorijalna utrka preko Poljičke planine posvećena don Anti Škobalju. Staza, kažu organizatori iz Udruge “Jesenice”, povezuje povijesne, kulturne i prirodne ljepote Donjih i Srednjih Poljica, pri čemu će start i cilj biti u starome selu Jesenice ...

TRAVANJ ZAČINJEN RAZLIČITIM SPORTSKIM DOGAĐANJIMA

Travanj - mjesec sporta i rekreacije u općini Dugi Rat

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 

4. Jesenice treking

Jesenice trekking

U subotu 12. travnja na rasporedu je 4. Jesenice treking, memorijalna utrka preko Poljičke planine posvećena don Anti Škobalju. Staza, kažu organizatori iz Udruge “Jesenice”, povezuje povijesne, kulturne i prirodne ljepote Donjih i Srednjih Poljica, pri čemu će start i cilj biti u starome selu Jesenice.


60 rođendan RK Hrvatski Dragovoljac

Rođendanom, i to šezdesetim, Rukometnog kluba “Hrvatski dragovoljac”, obilježit će se i početak igranja rukometa u Dugome Ratu, a središnja proslava odvit će se na popularnoj “Streljani” 25. travnja kada će u revijalnom susretu snage odmjeriti svi naraštaji dugoratskih rukometaša.

rukomet u dugom ratu

Danas je RK “Hrvatski dragovoljac” prvoligaški klub s više od 200 aktivnih članova, među kojima se, kao golman posebnih kvaliteta, ističe fotoreporter Cropixa Ante Čizmić Sipa, koji će sve okupljene i ovjekovječiti na zajedničkoj “milenijskoj” fotografiji.


U spomen na Zdravka Rakelu Bembu

u spomen na bembuZa sam kraj dugoratskog sportskog mjeseca, 26. i 27. travnja, na programu je 10. memorijalni malonogometno - vatrogasni turnir “Zdravko Rakela Bembo”, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Dalmacija”.

Turnir, omiljen među vatrogascima Dalmacije i među dugoraćanima, posvećen je mladom dugoratskom vatrogascu koji je život izgubio u velikom požaru na Korčuli 1985. godine.

 

dvd dalmacija

travanj - mjesec sporta u općini dugi rat

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online