Gata: 8. 'Mosor Grebbening’

8. Mosor Grebbening

U subotu, 20. svibnja 2014. vrhunac je trekerske sezone u Dalmaciji, počinje 8. “Mosor Grebbening”, najstarija i najpoznatija srednjodalmatinska trail utrka. Ovogodišnji “Mosor Grebbening” kreće iz Gata (a ne kao dosad iz Omiša), odakle će se više od 250 natjecatelja i rekreativaca razmiliti po mosorskim vrletima. Utrka je podijeljena u četiri dijela. Ultra u dužini od 35 kilometara, kao najzahtjevniji dio trekinga, startat će u osam sati na Klisu, dok će svi ostali poći iz Gata. Light staza (start u devet sati) duga je 22 kilometra, jogging ruta (10 sati) iznosi 11 kilometara, dok je za djecu predviđen trekingić od 1300 metara u središtu mjesta. Organizator je Planinarsko ekološka udruga “Gata”, a utrka se boduje i za Proljetni treking kup. Zapravo, ovo je finale Kupa ...

TREKKING KROZ POLJICA

8. 'Mosor Grebbening’

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: trposnjik.com
Izvor: Slobodna Dalmacija

8. Mosor Grebbening

Dosadašnje dvije utrke dale dva različita pobjednika, na “Imbertreku” je slavio Duje Lekšić Crv, dok je “Jesenice treking” osvojio Ante Pešić Golub.

Veliki dvoboj će, na žalost, i ovaj put izostati, jer se Crv oporavlja od iznimno zahtjevne utrke “100 milja Istre”, gdje je, ne zaboravimo, osvojio četvrto mjesto i bio najbolji predstavnik Hrvatske, tako da su Golubu otvorena vrata da obrani titulu neprikosnovenog kralja “Mosor Grebbeninga”.

8. Mosor Grebbening

Povezani članci

Who's Online

We have 85 guests and no members online