'Tour of Croatia' u Splitu

Počinje biciklistička utrka "Tour of Croatia"! Utrka se održava do 24. travnja na ukupno šest etapa diljem Lijepe naše jedna je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata. Utrka počinje u Osijeku iz kojeg se preko Koprivnice i Ludbrega vozi do Varaždina. Nakon tih 230 kilometara biciklisti se sele na Plitvička jezera, otkud drugo jutro biciklisti kreću prema Splitu. To je ujedno i najduža etapa ovogodišnje utrke od čak 240 kilometara. Sljedeći dan je na redu najatraktivnija etapa Makarska – Šibenik, koja će uz ova dva grada pružiti televizijskim gledateljima da uživaju i u pogledu na Brela, Sinj, Tučepe, Podgoru, Drvenik, Gradac, Primošten i Rogoznicu.. 'Tour of Croatia' najljepša je razglednica Hrvatske u svijetu! ..

Biciklistička utrka 'Tour of Croatia' šalje u svijet najbolje od Hrvatske

Izvor: Lider

U petak, 22. travnja na redu je kraljevska etapa utrke Crikvenica Vojak na Učkoj, a trasa će prolaziti kroz Novi Vinodolski, Kraljevicu i Rijeku. Spektakl je zagarantiran, jer kad utrka završi i televizijske kamere se okrenu prema Kvarneru ili Istri, bit će to pogled s najljepšeg balkona na svijetu.

'Tour of Croatia' najljepša je razglednica Hrvatske u svijetu

Novost na ovogodišnjoj utrci je ekipni kronometar koji će biti vožen na dužini od 40 kilometara između Poreča i Umaga, s prolaskom kroz Novigrad. I zadnja etapa kreće iz LifeClass Termi Sv. Martin na Muri, kroz Čakovec, Prelog, Sveti Ivan Zelinu do Zagreba.

Utrku će izravno prenositi HRT i Eurosport, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.