Crv i Golub najizdržljiviji i najspremniji na 100 km Cetina Adventure Race-a

Pobjednici šestog izdanja avanturističke utrke Cetina Adventure Race koju su uspješno organizirali Klub avanturističkih sportova Cetina adventure i Turistička zajednica grada Sinja su Omišani Duje Lekšić zvani Crv i Ante Pešić zvani Golub koji su zadanih devet kontrolnih točaka na stazi koju su sami birali prošli za 6 sati i 28 minuta. U najvećoj, najtežoj i najmasovnijoj avanturističkoj utrci u Hrvatskoj sudjelovalo je šesnaest dvočlanih ekipa, trinaest iz RH, dvije iz Slovenije i jedna iz BiH. Na cilj ih je stiglo njih četrnaest, a dvije ekipe su zbog ozljeda bile prisiljene odustati. Pobjednička ekipa prešla je stazu dužine 82 kilometra, a posljednja cijelih 104 kilometra. Organizator je, naime, svakom timu dao topografsku kartu na kojoj je bilo zadano devet kontrolnih točaka, a kako do tih točaka doći birali su sami natjecatelji..

Cetina Adventure Race 2016.

Izvor: DalmacijaNews, Slobodna Dalmacija

Klub avanturističkih sportova "Cetina Adventure" organizirao je proteklog vikenda utrku "Cetina Adventure Race" kojom su zaljubljenici u avanturističke sportove imali priliku upoznati Cetinski kraj u svim njegovim nedovoljno istraženim dijelovima te uživati u ljepoti krajolika.

 

Cetina adventures

"Cetina Adventure Race" se sastoji od četiriju disciplina: brdsko trčanje s orijentacijom (trekking), kretanjem u kanjonu s plivanjem i skokovima u vodu (canyoning), vožnja brdskog bicikla (MTB) i veslanje kajaka (Kayaking). Natjecatelji su u trci prošli kroz rijeku Cetinu, divlji krajolik dijela Kamešnice i Dinare kroz  kajak, plivanje, vožnju MTB-a, penjanje, absail, skokove sa stijena u vodu, prelazak preko užeta te time testirali svoje granice izdržljivosti, snagu volje ali ujedno i pokazali pobijediti ne znači doći prvi do cilja.

Cetina adventures

Osim svladavanja prirodnih prepreka i nametnutih izazova, uz suočavanje sa nepredvidljivim vremenskim uvjetima, Cetina Adventure kao timsko natjecanje ohrabruje i jača zajedništvo sudjelovanja u paru te potiče zdrav duh u zdravom tijelu.

A najzdraviji zajendički duh i najspremnija tijela za sve izazove na Cetini i okolnim planinama imao je omiški avanturistički duo u sastavu Ante Pešić Golub i Duje Lekšić Crv. Zar ste sumnjali?

Povezani članci

Who's Online

We have 499 guests and no members online