Znaju se nositi i s najjačim suparnicama

maja javorčićPremda s osvojenim petim mjestom u Ligi za prvaka, nakon čelne pozicije u prvom dijelu natjecanja, nisu ušle u završno doigravanje i ispunile cilj postavljen prije početka sezone, košarkašice Omiš Studenca nemaju razloga biti razočarane ostvarenim rezultatom u  jubilarnoj tridesetoj godini postojanja. - Pratile su nas mnoge nevolje, posebno s ozljedama ključnih cura. Najprije je iz ekipe ispala Marijana Dilber, zatim Antonela Anić, pa onda i neizostavna Sandra Pešić - otkrio nam je Ivica Kalajžić, trener "trgovkinja" ...

KK STUDENAC OMIŠ

Piše: Pero Livajić / Večernji List
Izvor: Večernji List

Ipak, djevojke su pokazale da se i bez najiskusnijih znaju ravnopravno nositi s najjačim suparnicama. Priliku za dokazivanje dobile su mlađe i iskoristile je na najbolji način. Potvrdile su da se i na njih može računati u idućim nadmetanjima.

KK Studeanc Omiš

- Neke smo susrete izgubili nesretno u posljednjim trenucima, a bilo je i pogrešnih sudačkih procijena. Nisam nezadovoljan - veli glavni strateg sastava.

Minulo prvenstvo pokazalo je da klub ima budućnost koje se pod Mirabelom ne treba plašiti. Dok tenisice "o koš" spremaju "okačiti" neke starije i standardne nositeljice igre "narančastih", na Punti je već stasala nova generacija.

Za Karlu Kalajžić, Petru Kuzmanić, Mateu Tokić i Marinu Vrkić, uvjeravaju nas dobri domaći poznavatelji basketa, tek će se čuti.


Hajde momče, na tribine!

Na žalost, njihovi sugrađani na utoku Cetine još ne prepoznaju vrijednost i uspjeh simpatičnih sportašica. Ne računajući rodbinu, momke i najbolje prijateljice, rijetka publika se na utakmicama broji dvoznamenkastim znamenkama. Zaista šteta...

A jedino što djevojkama nedostaje je dvorana. Ona školska u kojoj sada ugošćuju protivnice iz cijele Hrvatske jedva udovoljava zahtjeve HKS- a. Na gradnju novog centra u Ribnjaku čeka se predugo vremena.

- Termina u prostoru OŠ J. Pupačić, gdje vježbamo, je premalo za kvalitetno uigravanje prvoligaškog sastava. Ne preselimo li uskoro u veći objekt u pitanje dolazi i naš opstanak - zaključuje Josip Milavić, predsjednik kluba.
 

Igračice  KK Studenac Omiš

Antonela Anić     SF 177cm  '85
Ivana Bilanović   0    -    '87
Josipa Bura       C  185cm  '85
Marijana Dilber   0    -    '79
Ana Filipović     0    -    '89
Nikolina Grabovac SG   -    '86
Anja Grgin        SG 180cm  '84
Maja Javorčić     0    -    '83
Petra Kuzmanić    0    -    '89
Sandra Pešić      0    -    '71
Iva Serdar        C  194cm  '82
Ana Škarica       0    -    '90
Marina Vrkić      0    -    '86
Ivana Vrvilo      PG 170cm  '83

Sandra Pešić - alfa i omega ekipe

Nositeljica igre, alfa i omega sastava, ona oko koje se sve vrti je Sandra Pešić. Živuća legenda kluba, bivša hrvatska reprezentativka, nekadašnja članica Šibenke Jolly i Gospića, iako ima 37 godina, sjajno se nosi sa znatno mlađim suparnicama. Svojim velikim iskustvom, osobnošću, angažmanom na treninzima i utakmicama, postala je uzor curama. Tri puta zaredom proglašena je najboljom sportašicom grada Omiša.


Sedam Omiških reprezentativki

Prvi koraci ženske košarke u Omišu nastali su na betonskim školskim terenima, na satovima tjelesne kulture, pod vodstvom profesora Dalibora Parčine, Imre Gužvanja i Milorada Vojnovića, prije točno tri desetljeća. Premijerni susret odigran je početkom 1979. godine, protiv tadašnje Jugoplastike iz Splita. Klub je u kratkoj povijesti iznjedrio čak sedam reprezentativki - Dijanu Žuljević, Sandru Pešić, Blaženku Čipčić, Josipu Buru, Davorku Pirić, Dinu Šesnić i Brunu Kaštelan.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 306 guests and no members online