Ivica Križanac s Zenitom osvojio Kup Uefa

Ovo je definitivno kruna moje nogometne karijere - rekao je Omišanin Ivica Križanac nakon slavlja u Kupu Uefe u dresu Zenita.  - Odigrali smo sjajnu utakmicu, baš onako u našem stilu, s puno kombinatorike i discipline u igri. Rangers zapravo nije imao izgleda izaći kao pobjednik - ističe Križanac koji je u "hrvatskom finalu" Kupa Uefe (Mostarac Saša Papac tugovao je u redovima Rangersa) odigrao još jednu izvrsnu partiju...

Piše: Alen Orlić / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

Pozornost javnosti Križanac je iskoristio na zgodan način, u kolopletu slavlja igrača ruske momčadi isticao se stasiti Omišanin ogrnut hrvatskom zastavom.

U Manchesteru je imao brojnu podršku, uz oca Peru i mamu Ljubicu na tribinama je bila njegova supruga Iva, kumovi, prijatelji iz Omiša.

- Bilo ih je dvadesetak, moji navijači su bili tik uz travnjak, u trećem redu tribina. Otac mi je dodao hrvatsku zastavu. Bilo je nezaboravno. Njima sam i posvetio ovu pobjedu, mojoj obitelji u kojoj sam uvijek imao najveću podršku.

Nakon proslave u Sankt Peterburgu, Križanca i njegove suigrače očekuje primanje kod novog ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, a u Kremlju ih čekaju najviša državna priznanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online