Omišanin glavni u Zenitu

Ivica Križanac, 29-godišnji stoper ruskog Zenita, budući reprezentativac Hrvatske, u talk-showu „Istinom do gola“ na TV Dalmacija i TV Z1, otkrio je svoje snove: - Hajduk, to mi je velika, najveća želja, uz naravno,  reprezentaciju Hrvatske. Sretan sam što će mi se te dvije želje ispuniti. Jasno, ukoliko dobijem poziv izbornika Bilića i odgovornih iz Hajduka ...

OMIŠANIN GLAVNI U ZENITU

Ivica Križanac: Za pola godine želim igrati u Hajduka

Križanac je sa svojim klubom iz St.Petersburga osvojio najprije prvenstvo i superkup Rusije i onda Kup UEFA

Piše: Z. Reić / Slobodna Dalmacija

- Bio sam uvjeren da se onakvo slavlje kakvo nam je priređeno kad smo poslije 26 godina postali prvaci Rusije, više nikad neće ponoviti. Međutim, poslije pobjede nad Rangersima u Manchesteru, kad smo osvojili europski trofej, na ulicama St.Petersburga našlo se čak četiri milijuna ljudi!

Križanac u dvoboju sa Bayernom / R

Zenit je klub s najbogatijim i najmoćnijim sponzorom u Rusiji, naftnim divom Gazprom, koji osigurava godišnji budžet od čak 100 milijuna eura.

- Imamo i svoj avion, boeing 737 s kojim letimo na utakmice po Rusiji. Imamo i dva autobusa, jedan je stacioniran kod kuće, drugi je u Moskvi. Imamo bazu za trening kakve nema u svijetu. Uglavnom, Rusija postaje obećana zemlja za nogometaše.

Ipak kad mu je spomenuto da pojedini igrači Hajduka imaju godišnju gažu od pola milijuna eura Križanac je rekao:

- Onda odmah dolazim u Hajduka. Jer, želim se vratiti u prvom redu zbog djece, točnije kćerke Leone, koja kreće u prvi razred. Ugovor mi ističe dogodine u prosincu. Ne bih ostao u Rusiji, radije bi se vratio u Omiš i igrao za Hajduka.

Križančev nogometni idol je Alen Bokšić, njegove ambicije su otvoriti restoran s mediteranskom klopom (u prvom redu ribom), želja mu je živjeti u Omišu, ključni ljudi njegove karijere su Luka Bonačić kao trener i menadžer Milan Martinović, koji ga je odveo u inozemstvo.

- Bio sam među kandidatima za mundijal u Njemačkoj, Zlatko Kranjčar mi je obećao poziv za kolovoz, uoči starta kvalifikacija za Euro 2008. Nisam dočekao, jer je smijenjen. Sad sam razgovarao sa Slavenom Bilićem. Tu je bilo nekih polemika, ali smo zaključili da to ostavimo. Meni Bilić imponira, nadam se da će mi dati šansu...

Povezani članci

Who's Online

We have 518 guests and no members online