Torcida Omiš i službeno osnovana

Torcida OmišTorcida Omiš"Anđelko Marušić Ferata je moga trkat četri dana, koliko puti bi iz Omiša u Split doša na noge.." govorio je nekadašnji golman Hajduka Miljenko Krstulović. Ne znam je Anđelko Marušić Ferata prvi Omišanin koji je nastupio za splitske bile, no sigurno nije posljednji. Od 1932. od kada datira slika u nastavku teksta(utakmica Hajduka - Sparta 3:2, Ferata je drugi s lijeva na slici dolje) nemali broj igrača s ovog našeg područja, dica naših klubova, istrčali su na Stari Plac, a kasnije na Poljud u bilom dresu "majstora s mora". Prije neki dan u Dugom Ratu, povodom 90 godina Orkana, prisjetili smo se nekih, Tonča i Drage Gabrića, Tome Ercega, Tonča Žilića, Vatre Petrinovića, Ante Rakele,.. Bilo je igrača, i Omišani imaju svoju bijelu listu, ali bome istinskih navijača splitskih bilih u ovom kraju nikad nije falilo! ...

Torcida Omiš
Zoran Katušić, predsjednik Udruge s suradnicima i članovima Nadzornog odbora
 

Piše: Mladen Banović
Fotke: I.P., Mladen Banović, Almissa.com
 

Torcida Omiš
Momčad Hajduka 1932. nakon utakmice Hajduk - Sparta 3:2. Anđelko Marušić Ferata je drugi s lijeva   / Izvor: Almissa.com

 

Torcida Omiš, Torcida Dugi Rat, Torcida Duće (ova potonija je prije petnaestak godina skoro izazvala i "međunarodni politički incident".

Torcida Omiš

Ne nisu napravili neku makljažu ili bakljadu na gostovanju, samo su na stadionu izvisili svoje navijačke rekivizite, transparente, zastave i grlato navijali, a zemljopisu nevični novinari zakuhali su dobru medijsku kašu, dok se nije netko pametan sjetio ljetnih pustolovina na obližnjoj kilometarskoj pješčanoj plaži i napisao "o čemu pišete ljudi, pa to su naša dica, navijači Hajduka iz pitoresknih Duća!".

Torcida Omiš

Omišani su sinoć i službeno prisegnuli svoju dugotrajnu vjernost i ljubav splitskom Hajduku.

Torcida Omiš

Dvjestotinjak potomaka drevnih gusara na osnivačkoj skupštini održanoj u Ilirskom sjemeništu na Priku, osnovalo je Udrugu navijača Hajduka "Torcida Omiš", izabralo čelništvo udruge, nadzorni odbor, a Zorana Katušića imenovalo predsjednikom udruge. Svi oni zajedno će koordinirati navijačkim akcijama i surađivati s ostalim navijačkim ograncima Torcide, organiziranije odlaziti na utakmice i gostovanja ...

Torcida Omiš

Izaslanstvo splitske Torcide uveličalo je navijački skup. Nakon tajnika Stipe Lekića navijačima se obratio i Drago "Hajdučko srce" Gabrić, koji je jedno vrijeme igrao i u dresu NK Omiš.

Torcida Omiš

Dugoraćanin je zaželio sve najbolje Omiškim torcidašima i zahvalio se svim navijačima splitskih bilih na njihovoj podršci igračima i najdražem klubu.

Torcida Omiš
Torcida Omiš
Torcida Omiš

Poslije osnivačke skupštine Udruge navijača Hajduka Torcida Omiš, gusari su feštali uz navijačke pjesme, spizu (hvala donatorima!) i pivo u caffe baru "Neptun" do kasno u noć.


Torcida Omiš
Torcida Omiš
Torcida Omiš
Torcida Omiš
Torcida Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 240 guests and no members online