Petra Martić: Ove godine ulazim u Top 100

Petra Martić krenula je prema Novome Zelandu. Sezona, od koje jako puno očekuje, za nju počinje u Aucklandu. - Dobila sam pozivnicu za kvalifikacije i dat ću sve od sebe da se probijem do glavnog turnira. Bit će jako teško s obzirom na jaku konkurenciju, ali vjerujem da mogu u glavni turnir - rekla nam je tenisačica iz Duća dan prije polaska ...

HRVATSKA REPREZENTATIVKA S POZIVNICOM ĆE IGRATI KVALIFIKACIJE AUCKLANDA

Ove godine ulazim u Top 100

Nakon Novog Zelanda Petra će pokušati upasti na australske turnire u Hobartu ili Sydneyu, a potom je očekuje prvi Grand Slam sezone u Melbourneu

Piše: Pero Smolčić / Slobodna Dalmacija
Snimio: Ivo Ravlić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Petra i Sandra MatićProteklih je nekoliko dana trenirala na splitskim Firulama, a majka Sandra stalno je bila na mobitelu pokušavajući dogovoriti optimalnu kombinaciju dolaska na Novi Zeland.

- Na kraju idem preko Zagreba, Munchena i Dubaija do Aucklanda. Nije loše, četiri uzletanja - našalila se mlada tenisačica koja je u prošloj sezoni zabljesnula u hrvatskoj metropoli kada je osvojila ITF turnir Jonuza Alitija.

U rujnu je stigla i do najboljeg plasmana u karijeri, bila je 181. igračica svijeta. Ipak, krajem godine nije puno igrala i sada je pala na 214. mjesto, ali sa samo 11 odigranih turnira od 18 koliko ih ulazi u bodovni zbir. Prostora za napredak, dakle, ima napretek.

- Naravno da bih voljela u idućoj sezoni ući među 100 najboljih tenisačica svijeta. No, idemo polako, prvo moram dobro odraditi početak godine.

Plan je nakon Aucklanda pokušati upasti u neki od australskih turnira.


Australian Open je blizu

- Vidjet ću može li se ući u Sydney ili Hobart, no nemam baš dobre izglede. Za Australian Open sam peta ispod crte za ulazak u kvalifikacije i očekujem kako bih u Melbourneu trebala igrati - kaže Petra.

Fizički je jako napredovala u proteklih nekoliko tjedana. Nabacila je čak šest kilograma, no i dalje je iznimno vitka.

- Vjerujem da je riječ mahom o mišićnoj masi. Svi pokazatelji na treninzima u Mađarskoj govorili su da sam u dobroj formi.

U susjednoj državi trenirala je zajedno s Mađaricom Agnes Szavay i Slovenkom Polonom Hercog.

- Radile smo s dva trenera, Zoltanom Kuharskim i njegovim pomoćnikom. Uz taj dio priprema bila sam i tri tjedna na Floridi. Spremna sam i jedva čekam početak sezone - na kraju je poručila tenisačica.


Petra Martić

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online