Mate Bilić: Zaslužio sam izbornikovo povjerenje

Mate Bilić napokon je dočekao da se stručni stožer hrvatske reprezentacije ozbiljnije pozabavi njegovim igrama i golovima u španjolskoj Primeri. Nedavno je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otvoreno kazao kako bibio red da ga izbornik Slaven Bilić dođe vidjeti na djelu” i to se, evo, i dogodilo. Istina, nije Slaven Bilić osobno otišao u Španjolsku, ali je zato na put poslao jednog od svojih pomoćnika, Roberta Prosinečkog koji se u Gijonu susreo s bivšim hajdukovcem, sadašnjim igračem tamošnjega Sportinga. Danas će pak Prosinečki Matu Bilića pratiti u domaćem susretu protiv Valladolida ...

Piše: T. Bilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Mate Bilić- Našao sam se s Prosinečkim na ručku, popričali smo o raznim temama, o nogometu, ali i privatnim stvarima. Izbornik i njegov stožer prate me već duže vrijeme, a naravno da sam zadovoljan da su odlučili i poslati nekoga da me vidi uživo, mislim da sam to zaslužio. Španjolska je ipak jedna od najjačih liga na svijetu - rekao nam je omiški golgeter.

SD: Imate li možda tremu pred utakmicu s Valladolidom?

- Nemam tremu, pa nemam više 20 godina, već osam sezona igram vani. Vjerujem kako će im ova utakmica dati dobre informacije, no neće se na temelju jednoga susreta donositi zaključci. Rekao sam, prate me već duže vrijeme. U svakom slučaju, daj Bože da mi se ostvari želja i da zaista budem pozvan u reprezentaciju.

Davno je Mate igrao za mlade "vatrene"

SD: Mislite li kako možete izboriti i mjesto u početnoj postavi “kockastih”?

- Teško je sada o tome razgovarati, samo neka budem najprije pozvan, pa ćemo onda o tome. To je najmanji problem, tu odlučuje milijun faktora, kao što su ozljede i kartoni. Imamo odlične napadače, svi oni igraju u vrhunskim klubovima.

SD: Dakle, ništa od igranja za Bosnu i Hercegovinu?

- Ništa, ionako ni s kim iz BiH nikada nisam ni kontaktirao. Meni roditelji jesu iz Tomislavgrada, a njihov izbornik Ćiro Blažević je pametan, htio me je, ali ja nikada nisam rekao da ću igrati za njih.

Povezani članci

Who's Online

We have 246 guests and one member online

  • admin