Fešta počinje u Dugom Ratu

NK Orkan u treninguHajduk malo, igrom slučaja, kasni, ali ipak stiže na proslavu 90-te godišnjice Orkana. Danas u 14.30 sati momčad Ante Miše gost je četvrtoligaša Orkana, kluba osnovanog daleke 1918. godine koji je krajem prošle godine proslavio devet desetljeća postojanja, a sad, eto, već broji 91. godinu na leđima. "Bijeli" prošle godine zbog obveza nisu bili gosti sedam godina mlađih Dugoraćana koji su u prosincu održali i svečanu sjednica kluba te predstavili klupsku monografiju. Najviše na inicijativu trenera vratara Hajduka Tončija Gabrića, bivšeg igrača Orkana, vrlo rado su "bijeli" pristali na današnji prijateljski ogled. Umjesto na Orkanov 90., Hajduk i Dugoraćani će se susresti tri dana uoči 98. rođendana Splićana (podsjetimo u subotu je na Poljudu gost Široki Brijeg). Međutim, nije Orkan Hajduku iznjedrio samo Tonćija Gabrića. U novije vrijeme u Dugom Ratu je pogotke zabijao Tomislav Erceg, dres Orkana nosio je i Tonći Žilić, a i braća Ante i Frane Vitaić su "dica Orija", premda nikad nisu zaigrali za "svoj" Orkan ...

SRC DALMACIJA, 14.30 SATI
ORKAN KAO PRETPOSLJEDNJI PROTIVNIK 'BIJELIH' UOČI DERBIJA

Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

HNK HajdukUlaznice za susret na igralištu SRC "Dalmacija" u Dugom Ratu prodavat će se po cijeni od 30 kuna, a unatoč radnom danu očekuje se kako će stotine navijača "crvenih" i "bijelih" pohrliti na utakmicu, pogotovo kada se već zna koliko će teško biti doći do ulaznice za derbi s Dinamom.

Hajduk će nastupiti u najjačem mogućem sastavu u ovom trenutku. Miši će nedostajati šestorica koja su na reprezentativnim obvezama (Hrvoje Vejić, Danijel Šubašić u A reprezentaciji, Mario Maloča i Mario Tičinović u U21 te Senijad Ibričić i Boris Pandža koji su s reprezentacijom BiH) te ozlijeđeni Nikola Kalinić (zadnja loža) i Mario Brkljača (leda).

Međutim, i bez njih Hajduk, koji je u lovu na titulu prvaka, veliki je mamac za publiku i jamstvo nogometne fešte u Dugom Ratu.


Orkanaši treniraju u svih 16!
Orkanaši treniraju u svih 16! Morat će se Jole dogovorit s Mišom da današnja utakmica postane tradicionalna... Pa neće više bit situacija da na treningu fali pola momčadi... :-))

Povezani članci

Who's Online

We have 274 guests and no members online