Život na sjeveru: Uživajmo na tribinama

Vinko VukovićMnogo je nepravde ovih dana naneseno Hajduku, no ipak najviše Anti Miši. I "njegovim" igračima. Papirići, bengalke, Torcida, Bad Blue Boysi, hukanje, kazna, Bebek, Rosso, Mamić, Peroš, kung fu, zaštitari, sprej/suzavac... svega je bilo, a najmanje onoga što je istinski zasluživalo naslovne stranice. A to je - igra. Igra i potezi što ih pružaju Hajdukovi igrači, piše na svom blogu naš Dućanin "sa poljudskog sjeveraVinko Vuković ...

ŽIVOT NA SJEVERU

Uživajmo na tribinama, Hajduk je konačno moćan

Piše: Vinko Vuković / vinkovukovic.bloger.hr
Izvor: vinkovukovic.bloger.hr

"Bijeli" su superiorno protutnjali derbijem, ma koliko god nas neki uvjeravali kako je to bio dan kad je umro nogomet. Pogled na prvenstvenu ljestvicu mnogima je bio gadljiv, pa su stoga učinili sve da se ne priča o kulerskom izvođenju penala by Nikola Kalinić i golčini by Senijad Ibričić od kojega je te hladne zimske večeri bio ljepši samo dekor na poljudskome stadionu.

hajduk split

Ni gostovanje bijelih u Zaprešiću nije ostalo neoskvrnuto. Prvenstveno od strane onih koji su se nadali kako će Inter brzopotezno ispraviti "nepravdu" i vratiti Dinamu ono što mu je u Splitu "oteto". Gabrićevo zakucavanje, Ibričićevo štopavanje i novo majstorsko poentiranje te Andrićevo paranje ostali su samo kao novinska crtica, nužna bilješka jer, je li, ipak se u Zaprešiću tog prvog dana ožujka igrao kakav-takav nogomet.

Nakon najnovije pobjede "bijelih", ovaj put u Kupu, nad Cibalijom, reflektori su se opet okrenuli put Maksimira. Uzalud Tomasovu slobodnjak i Pandži lažnjak... I baš zato - ma koliko god bila istina o srijedi, ranom popodnevu, kiši, kupu i neatraktivnom protivniku - na Poljudu nije bilo više od 5.000 ljudi.

Nije ni to, naravno, malo, ali bilo bi ih znatno više da se proteklih dana planski nije veličao "antinogomet", a sasvim ignoriralo sve ono dobro što nam je Mišin Hajduk ponudio, nudi i što će tek ponuditi.

A toga "dobrog" ima koliko god hoćete. Pogledajte, uostalom, Zdravka Mamića, njegovi vam (i novi i stari) potezi najbolje svjedoče istinu o današnjem Hajduku. Moćnom Hajduku. Mišinom Hajduku. Hajduku u kojem su mjesta do jučer rezervirana za slepičkice, zauzeli fajteri.

Tajna uspjeha je uživanje u treninzima i utakmicama, reče Drago Gabrić.

A zajedno s vama Drago, uživamo i mi na tribinama. Ne dopustimo da nam nitko i ništa taj užitak pokvari.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online