Treća liga: Smrdi, smrdi, užasno smrdi!

nogometZvali su nas u redakciju Slobodne prije nekoliko tjedana, uvjeravali da će Val sigurno pobijediti u Hrvacama. Navodno, vraćanje dugova od prije. Završilo je Hrvace - Val 2:3. Onda je isti glas nazvao tvrdeći da će već u sljedećem kolu Hrvace ta tri boda 'vratiti’ u Sućurcu, Valovom susjedstvu. I svi siti. Valu bodovi spasa, Hrvacama mir, a Jadran ionako ne može ni gori ni doli. Kaštelanska posla za spasit’ Vala, kazaše nam. Završilo je Jadran (KS) - Hrvace 2:3. Tu je već opasno počelo smrdit. Iako, ruku na srce, smrdi već odavno. Javna je tajna da mnogi klubovi dogovaraju 'tri za tri’ otkako su se pobjede počele nagrađivati s tri umjesto dva boda. Pa tko je lud igrati neriješeno kad to nosi samo po bod!? Ja tebe doma, pa ti mene isto doma, po tri svakome. A naivci nek se trse za neriješeno, mi smo sigurni ...


MARKO BILIĆ:

Treća liga - Smrdi, smrdi, užasno smrdi!

Piše: Marko Bilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

namještaljke

Smrad je, međutim, postao neizdrživ. U Sućurcu su nas zadnjih dana uvjeravali da Jadran sigurno pušta Valu ovo kolo, šalili su se da će biti 0:3 (bb) za Val. Bez borbe. Završilo je - 0:3!

Val bi se time primakao Neretvancu, izravnom konurentu za ispadanje, da i Neretvanac nije dobio u gostima. Kod trećeplasiranog Zmaja, dojučerašnjeg kandidata za prvaka. 3:2 za Opuzence kod Jurice Bajića koji je u prvom dijelu sezone bio trener... Neretvanca.

Ali, ne lezi vraže, slavila je u gostima i Neretva, i to u županijskom derbiju u Dubrovniku (3:2, popularan rezultat neki). Treba li spominjati da su nas prije ovog kola uvjeravali u sigurne pobjede u gostima i Vala i Neretve i Neretvanca?

Tri utopljenika, tri goropadna gosta...

Dokaza opet neće biti. Sve će ostati na razini ćakule. Sve će biti čisto i regularno. I povjereniku lige i savezu kojega on zastupa. Nikoga ne brine što iz godine u godinu klubovi s dna jesenskog poretka na proljeće skupe uvjerljivo najviše bodova.

nogometJednom GOŠK iz Gomilice, drugi put Omiš, sada ovi koje smo nabrojali. Neka baci kamen onaj koji nije zgriješio... Svi će tvrditi da je sve bilo regularno, osim onih koji će ispasti.

A ako navijače pitate... njima je sve već jasno. Na kaštelanskom 'derbiju’ 180 gledatelja, u Makarskoj 100, a na županijskom 'derbiju’ u Dubrovniku - 50!

Za koga se onda igra? Za njih ili za lokalne šerife željne lokalnog 'ugleda’ i poneke dodatne kune?

Dalmacija u balunu ili ... poštenje u balunu?STIPE DOLJANIN:

Čelnik plenuma Treće lige ne vjeruje u priče o namještanju

Čelni čovjek Plenuma klubova Treće lige Jug Stipe Doljanin reagirao je na tekst pod naslovom ‘Smrdi, smrdi, užasno smrdi’. Doljaninovu reakciju prenosimo.

Izvor: Slobodna Dalmacija

- Čitajući članak, pametnom dosta, a budali se ne treba objašnjavati. Vaš novinar piše da su Hrvace vraćale dug Valu od prije, a Hrvace su u Trećoj ligi tek od prošle sezone, da bi u nastavku naveo kako je Jadran (KS) pustio Hrvacama zbog Vala. Stvarno smrdi, ali u glavi onoga koji je sve to konstruirao.

Dotični gospodin mora znati da je utakmica u Kaštel Sućurcu između domaćeg Jadrana i Hrvaca (2:3) bila na rubu incidenta te da je Jadran u 89. minuti pogodio stativu, a u nastavku akcije postigao i zgoditak kojeg je pomoćni sudac Kulušić poništio zbog zaleđa.

U 90. minuti iz slobodnog udarca s 25 metara Krešo Maretić postigao je zatim gol za pobjedu Hrvaca. Zašto bi GOŠK iz Gomilice mogao dobiti kod Konavljanina (2:4), a to ne bi mogao Neretvanac, Neretva, Val ili bilo koji drugi klub?

Ovo sam samo naveo zbog usporedbe da bi klubovi koje sam spomenuo ne bi našli prozvani.


tribine
Navijači na tribine uvijek dolaze s nadom kako rezultat nije već unaprijed određen, a na tribinama se redovito nađe i Stipe Doljanin  koji tvrdi kako je sve regularno


Dotični gospodin kaže da su ga zvali prije par tjedana i javili mu za navodna namještanja. Zašto to nije prijavio službenim institucijama ili objavio u cijenjenom listu? Pričalo se i o namještanju susreta Primorac Biograd - Raštane (2:1), Zmaj - Raštane (1:0), Jadran (KS) - GOŠK KG (2:0) pa su rezultati sve demantirali.


Gosti stalno igraju dobro

U ime klubova Treće lige kao predsjednik Plenuma tvrdim da mi znamo kako je članak naručen, a Vi ste ga objavili i to se nije dogodilo prvi put. Nikada liga nije bila korektnija. U posljednjih deset godina gostujuće momčadi osvajale su u prosjeku 4,5 posto bodova. Od kada sam na mjestu predsjednika Plenuma, a gospodin Ante Kušeta povjerenik za suce ove sezone gostujuće momčadi osvojile su čak 39 posto bodova što je visoki nivo i za svjetske kriterije.

Hrvace su na svom travnjaku izgubile čak 23 boda, najviše od svih klubova, a tome je razlog to što smo zbog nakon osvajanja titule prvaka i nedobijanja licencije za Drugu ligu ostali bez većeg dijela momčadi.

Govori li vam sve to o vodstvu Treće lige, a posebno kada se od 26. veljače zna da iz Treće lige neće ispasti nijedan klub? To je još jedan dokaz da sve Vaše navode bacamo u vodu.

Sportski pozdrav za boljitak dalmatinskog nogometa.


Predsjednik Plenuma klubova Treće HNL Jug
Stipe Doljanin