Lakša ozljeda: Križanac će biti spreman za Bjelorusiju i Englesku

Ivica križanacHrvatski nogometni reprezentativac Ivica Križanac ipak će biti spreman za vjerojatno ključne rujanske oglede protiv Bjelorusije i Engleske za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Velika pobjeda ‘kockastih’ u Minsku (3:1) umalo je ostala umrljana Križančevom ozljedom koljena zbog koje je na poluvremenu morao iz igre, ali su nakon detaljnih pregleda u bolnici u Sankt Petersburgu otklonjene crne slutnje kako će igrač Zenita duže pauzirati. Srećom nije u pitanju ozbiljnije oštećenje hrskavice lijevog koljena, već nagnječenje ...

 Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija


Liječnik reprezentacije Hrvatske dr. Jurica Rakić Ivica Križanac zaradio je lakšu ozljedu koljenapojasnio je kako će Križanac izvan travnjaka biti dva tjedna, što je potvrdio i sam igrač.

- Bit će dobro. Nezgodno je, bolno, dobio sam jak udarac, ali nije tako opasno kao što se sumnjalo. Vjerujem kako ću se vratiti i ranije od predviđenog. Uvijek sam se vraćao na travnjak prije liječničkih prognoza pa vjerujem da će i ovaj put biti tako. Nadam se da ću već za desetak dana trenirati - optimističan je bio Križanac, siguran u nastupe protiv Bjelorusa u Zagrebu (5. rujna) i Engleza na Wembleyu (9. rujna).

Stoper momčadi Slavena Bilića zadovoljan je igrom protiv Bjelorusa i uvjeren kako će Hrvatska vidjeti Južnu Afriku.

- Sada se lakše diše, samo moramo biti svjesni kako neće biti nimalo lako protiv Bjelorusije s kojom će vjerujem i Ukrajinci imati problema (op.a. igraju u Minsku istog 9. rujna kada i Engleska i Hrvatska na Wembleyu). Međutim kada igramo ovako kvalitetno možemo dobiti bilo koju reprezentaciju svijeta pa i Englesku. Oni su favoriti, ali već smo ih jednom iznenadili na njihovu travnjaku pa zašto ne bismo to opet napravili. Četiri boda iz ta dva susreta bila bi vrhunski odrađen posao - poželio je Križanac.

Povezani članci

Who's Online

We have 709 guests and no members online