Zapeo povratak: Ivan Perišić preko noći poskupio

Ivan PerišićIvan Perišić, koji je proteklih dana bio na pragu dolaska u Hajduk, a transfer se činio sasvim izvjesnim, ipak je čini se sve dalje od povratka u Poljud. Predsjednik uprave Hajduka Joško Svaguša i novi, još službeno nepromovirani sportski direktor Ivica Mornar, proteklih su dana ozbiljno “zagrizli” za angažman Perišića te su uznapredovali razgovori s nogometaševim zastupnikom Tonćijem Martićem koji je i pohodio splitski stadion. Međutim, transfer igrača francuskoga Sochauxa se zakomplicirao, talentirani veznjak u ovome je trenutku ipak skup Hajduku, a iako bi svakako bio iznimno koristan, svježa krv, ruku na srce nije potpuno neophodan ...

 

 Piše: Frane Zapeo je transfer Ivana Perišića u HajdukVulas / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija

Perišić je prije tri godine iz Hajduka otišao u Sochaux za koji ga veže još godina dana ugovora. Svaguša bi rado vratio 20-godišnjaka među “bijele”, što bi, nakon angažmana braće Sharbini i trenera Edoarda Reje, bio sljedeći korak u stvaranju “novoga Hajduka”, okrenutom igračima iz ovog podneblja. Ipak, sporan je iznos za igračevu odštetu i gažu Perišiću, pogotovo što je novi predsjednik najavio bolju kontrolu potrošnje novca, a za pojačanja su se Splićani ovoga ljeta već dobro “isprsili”.

Trener Reja Perišića, koji je osim u ofenzivnim dobar i u defenzivnim zadaćama, je vidio kao moguće rješenje za deficitarno mjesto zadnjeg veznog. Tu ulogu Perišić je znao imati i tijekom prošlosezonske posudbe u belgijskome Roeselareu, ali tada je mladi nogometaš odličnom formom na sebe skrenuo pažnju i cijelog niza eminentnih europskih klubova, ponajviše onih iz Belgije i Njemačke.

Upravo je konkurencija iz inozemstva, koja je platežno sposobnija, glavni kamen spoticanja u transferu. Francuzi Perišića žele prodati onome tko najviše ponudi, a do kraja prijelaznoga roka ostalo je šest dana, nema vremena za licitiranje.

Povezani članci

Who's Online

We have 487 guests and no members online