'Gosti koji su višak'

Na plažiSvi gosti u Hrvatskoj su dobrodošli, neovisno o zemlji iz koje dolaze, i ne postoje gosti prvog i drugog reda nego se prema svima mora jednako postupati, stav je Ministarstva turizma koje je reagiralo na, "sporni napis koji se pojavio u tjedniku Makarsko primorje, gdje se gosti iz Bosne i Hercegovine spominju u negativnom kontekstu". Ističući da su stajalište o tome da su svi gosti u Hrvatskoj dobrodošli izrazili i nekoliko puta ranije, Ministarstvo turizma naglašava da se to pogotovo odnosi na goste iz Bosne i Hercegovine ...


SVI GOSTI SU VIŠE NEGO DOBRODOŠLI

Ministarstvo turizma reagiralo na ksenofobni napis komentatora "Makarskog primorja"

Izvori: Halter.hr, Index.hr

U tekstu u Makarskom primorju o gostima iz BiH, koji vikendom dolaze na jednodnevne izlete, govori se kao o "kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati".

Tjednik, uz ostalo, navodi kako se vikendi ljetom pretvaraju u pohode stanovništva susjedne Bosne i Hercegovine na plaže Makarskog primorja, deseci i stotine autobusa prevoze susjede kako bi se sunčali, kupali i osvježili na moru i na plažama, sve to za vrlo mali novčani iznos.

Navodeći da ti gosti gotovo ništa ne troše, u tekstu se tvrdi da "od ovakvih gostiju nitko nema nikakve koristi", te da se "sve svodi na to da su ovakvi gosti opterećenje bez ikakve koristi lokalnoj zajednici ili onima koji se bave turizmom".

Gosti koji su višak

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online