Trendovi i digitalne inovacije u turizmu

Konferencija za privatne iznajmljivače i djelatnike u turizmu 'Digitalne inovacije u turizmu Splitsko-dalmatinske županije' je ukazala na trendove u turizmu uzrokovane COVID pandemijom, odgovorila na pitanja kako efektivno iskoristiti dostupnost novih medija, tehnologija, marketinških promocija i kanala u poslovanju i promociji objekta kako bismo se što kvalitetnije pozicionirali na turističkom tržištu te u konačnici ponudili savršenu uslugu turistima, i na taj način olakšali poslovanje vlastitog objekta. Na konferenciji su sudjelovali digitalni i medijski eksperti, stručnjaci iz marketinškog sektora i tvrtke inovatori, piše Dalmatinski portal.
- "Nekada bi završetkom sezone praktički nestali stranci s naših ulica. Sada međutim, nije više tako, strance u našem mjestu možemo vidjeti tijekom cijele godine. Zovemo ih digitalnim nomadima i expath-ovima i svakog dana sve više obogaćuju našu svakodnevnicu, prilika su za obostrane poslovne veze, kao i klijenti za cjelogodišnji boravak, najčešće odlične platežne moći. Prema istraživanju u protekloj godini Hrvatska se našla na drugom mjestu kao omiljena svjetska destinacija digitalnih nomada, odmah nakon Japana. Da bi od njih imali što više koristi treba dobro razumjeti tko su, što ovdje rade, kako žive i što im treba', kazao je voditelj ICT županija, Damir Brčić...

KONFERENCIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLIVAČE

Korištenje novih digitalnih platformi omogućiti će veću virtualnu vidljivost i popunjenost objekta

Izvor: Dalmatinski portal

Konferencija je održana u Splitu u organizaciji Croatia hot spots magazina & hotspots.net.hr portala u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-dalmatinskom županijom - projektom ICT županija.

PROČITAJTE VIŠE...