Naplaćivali bi i vodu iz špine

Gdje je završilo hrvatsko gostoprimstvo ako turist u restoranu ne može dobiti čašu vode? - pita se Ante Curać, vlasnik turističke agencije Croatie Tours iz Francuske. U vrlo teškoj godini za turizam padamo na malim stvarima, kaže on i iznosi iskustva francuskih turista koji u nekim hrvatskim restoranima, uz obrok, ručak ili večeru, na stol ne mogu dobiti bokal obične vode?! Pojedini hotelijeri i restorateri kao izliku navode da za to postoji zabrana u Hrvatskoj čime goste neizravno tjeraju da za vrijeme ručka ili večere konzumiraju vino ili neko drugo piće, a znalo se događati i da konobari goste šalju u WC da se napiju vode ...

DOBRO NAM DOŠLI!
 
Naplaćivali bi i vodu iz špine

 
Gdje je završilo hrvatsko gostoprimstvo ako turist u restoranu ne može dobiti čašu vode?

 
Piše: Olivija Gustin Čuljak / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
S tim se pitanjem predsjedniku Hrvatske udruge hotelijera Francu Palmi i ministru turizma Damiru Bajsu ovih dana obratio Ante Curać, vlasnik turističke agencije Croatie Tours iz Francuske, specijalizirane za dovođenje turista iz te zemlje u Hrvatsku.

- U vrlo teškoj godini za turizam padamo na malim stvarima, kaže on i iznosi iskustva francuskih turista koji u hrvatskim restoranima, uz obrok, ručak ili večeru, na stol ne mogu dobiti bokal obične vode. Pojedini hotelijeri i restorateri kao izliku navode da za to postoji zabrana u Hrvatskoj čime goste neizravno tjeraju da za vrijeme ručka ili večere konzumiraju vino ili neko drugo piće, navodi Curać i kaže kako je na inzistiranje kod jednog hotelijera da se gostima posluži voda dobio odgovor kako im “vodu iz špine ne smiju točiti i posluživati prema novim normama HACCAP-a koji su uveli prije dvije godine u kuhinju i restoran”.
 
- Kako je u Francuskoj gostima u svakoj se pizzeriji, taverni i restoranu, bez obzira na cijenu obroka koji plaćaju, na stolu na raspolaganju bokal s običnom vodom koju mogu koristiti bez nadoplate, kako objasniti našim gostima da se to u Hrvatskoj ne smije! - piše Curać dodajući kako se znalo događati i da konobari goste šalju u WC da se napiju vode.
 
- Je li potrebno, pored noćenja i hrane koji nisu nimalo jeftini, još zaraditi na čaši vode? Vjerujete li da se ovo dogadja u zemljama koje su naši konkurenti? - pita vlasnik agencije Croatie Tours i prenosi kako zbog ove situacije gosti opravdano drže da je u Hrvatskoj voda neupotrebljiva za piće, jer drugog objašnjenja nema!
 
U njegovu agenciju su, kako navodi, ovaj tjedan stigla četiri poziva agenata iz Francuske kojima su se gosti žalili da se uz jelo ne mogu napiti vode već ih konobari tjeraju da vodu plaćaju, odnosno da naručuju vino.
 
- Mislite li da će nam ti agenti ponovo poslati koju skupinu? - pita Ante Curać kojega posebno ljuti što kad intervenira i bokali s vodom konačno stignu na stol pred goste, to biva popraćeno komentarom: "Samo zato jer ste to vi tražili!"

Povezani članci

Who's Online

We have 472 guests and no members online