Hrvatska bez eksplozije mašte

Dodjelom triju glavnih nagrada za dokumentarno-promotivne filmove u Splitu su završene tri manifestacije vezane za turizam: 16. međunarodna smotra turizma - INTERSTAS, 12. međunarodni festival turističkog filma i ekologije - ITFCRO te 8. predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za "Zlatni cvijet Europe". U sklopu ceremonije zatvaranja predsjednik Međunarodnog ocjenjivačkog žirija Miroslav Mahečić istaknuo je kako se u Hrvatskoj premalo ulaže u turističke filmove, za razliku od inozemstva gdje se događa "eksplozija mašte" u stvaranju turističkih filmova ...


TURISTIČKE MANIFESTACIJE

Hrvatska bez eksplozije mašte

 Izvor: HRT.hr, HINA

Austrijski turistički redatelj Adriano Bottaro rekao je kako se 25 godina bavi turističko-promotivnim Arsen Dedićfilmovima, te da će svoj prvi sljedeći film posvetiti Hrvatskoj. Bottaro je jedan od 15-orice kojem je u kategoriji pojedinaca Europska federacija turističkih novinara (FEST) u sklopu splitske manifestacije
dodijelila posebne povelje "FEST 2009", za doprinos u promociji turizma.

Među laureatima u toj kategoriji je i hrvatski skladatelj i pjesnik Arsen Dedić koji je po primitku priznanja otpjevao nekoliko pjesama.

Međunarodni žiri dodijelio je Grand prix ITFCRO španjolskom filmu "Segovia tourism", autora Hervea Tirmarchea. Trofej "Dujam 2009." pripao je indijskom filmu "Incredible India", autora Prakash Vama.

Nacionalna nagrada "Baldo Čupić 2009" za najbolji hrvatski nacionalni turistički film dodijeljena je filmu "Avantura jednog lista", autora Danijela Domazeta, u produkciji Ypsilona iz Osijeka.

Predsjedniku Međunarodne smotre INTERSTAS i glavnom direktoru Međunarodnog festivala turističkog filma, Vojku Pleštini, Klub Europskih turističkih novinara dodijelio je posebno priznanje "Zlatno pero" za doprinos u razvoju turizma.

PožegaDodijeljena je posebna zahvalnica Kluba Europskih turističkih novinara državnom tajniku u Ministarstvu kulture RH Zoranu Šikiću, zbog potpore koju to Ministarstvo daje trima splitskim međunarodnim manifestacijama vezanim za turizam.

Grad Požega je i službeno nominiran za hrvatskog kandidata za "Zlatni cvijet Europe", prenosi Hina.

Povezani članci

Who's Online

We have 401 guests and no members online